söndag 30 mars 2014

Lillasyster

Allt sliter på hela familjen även på lillasyster. Hon är så medveten om så mycket trots sin ålder på snart sju år.

I torsdags när hon vaknade och gick upp o när hon såg ryggsäcken så sa hon direkt, varför står väskan där? När vi berättade att Ludvig blivit så sjuk på natten kom hennes oro, o sa flera gånger att visst är han hemma? Hon blev lugn när hon såg att vi alla var hemma och tänkte stanna hemma.

Igår när vi körde till kalas som hon skulle på så kom vi att prata om vad Ludvig och Kristian skulle göra och när jag då sa att de skulle in på sjukhuset för att ta lite nya prover så sa hon direkt, de ska inte sova där eller? När jag sa som det var, att vi faktiskt inte visste ännu så sa hon flera gånger, snälla säg att de inte ska sova där. Hennes största mardröm är att Ludvig ska bli inlagd.

Bägge barnen har vars en nalle som jag tidigare har skrivit om. Ludvig har en enorm salivproduktion som inte stannar kvar i munnen utan åker ut. Igår var hans lillenalle så avskyvärd att den var tvungen att ta ett bad i tvättmaskinen. Dessa nallar har en tröja på sig och de nya vi har hittat som Ludvig accepterar, de har ingen tröja så vi har tagit hans gamla nalles tröja o satt på den nya nallen och det har funkat. Igår behövdes även tröjan tvättas så jag frågade Nora om hennes nallis behövde sin tröja eller Ludvig kunde få låna den till sin nalle. Hon sa självklart att han fick låna nallis tröja. Det är vår och hon fryser inte just nu.

Ludvig har sovit så mycket bättre än de två tidigare nätterna, han har legat o snusat på sin trygga lillasysters nalles tröja och säkert känt tryggheten av henne. Imorse ville han inte stiga upp och efter ett antal försök så kom Nora in till honom och klättrade upp till honom. När han kände hennes huvud så tog han det och la ner det mot sin kropp och låg o höll på hennes huvud och bara mös. Det kallar jag syskonkärlek.

2 kommentarer:

  1. Jag läser och känner att det är både vackert och lite sorgligt. Tänk vad mycket Nora måste bära och tänk vilken kärlek hon har till sin bror.

    SvaraRadera
  2. Det känns gott att höra om syskonkärleken. Nora är klok, hon också!

    SvaraRadera