torsdag 26 april 2012

Har ju glömt att berätta

I måndags ringde de från ortopeden och sa att de hade fått ett återbud för operation och att de hade tänkt på oss. Så nu är operationen ändrad till den 15 maj istället, en hel månad innan tänkt så vi kunde absolut inte tacka nej till denna tid.
Visst det är lite att fixa med innan dess men det spelar ingen roll, bara känslan av att han "bara" kommer att vara gipsad under halva maj och hela juni istället för juli den går inte att beskriva.

I tisdags var vi på hjälpmedelscentralen och provade ut en ny rullstol till Ludvig. En liten nätt sak jämfört med den transportrullstol vi har idag. De fick ta fram fyra stycken innan de hittade rätt till honom, det är inte lätt att hitta en som passar till en lång och smal kille. Den som passade bäst i omkrets för Ludvig den var alldeles för låg.
Nu blir det en Panthera Bambino som är en lätt rullstol, vilken skillnad det var att köra den jämfört med den andra. Så får vi en körbåge, ett handtag som påminner om en barnvagns handtag vilket gör det lättare att styra med ena handen bara vilket verkligen behövs när det gäller Ludvig eftersom han inte alltid vill sitta i den. Då kan jag berätta att det inte är lätt att hålla han i ena handen, rullen i andra och att den styr på det håll den själv känner för.
Nu hoppas vi att denna blir klar innan operationen, vi behåller den andra så länge men...
När Ludvig väl är opererad ska han helst sitta med benet i högläge de två första veckorna och då sätter man på någon ställning på rullstolen så att han kan sitta med benet uppe.
Ska bli spännande att se om Ludvig accepterar det. Tror detta kommer att bli vårt livs utmaning men blir operationen lyckad så tror jag Ludvig kommer att må så mycket bättre när han känner att han kan sätta ner hela sin fot i marken.
Ska ta foto innan operationen så ni kan se skillnaden sen.

Igår ringde skolan strax innan nio och sa att de hade en jätteledsen kille som bara drog sig i örat. Jag åkte och hämtade honom och sen på eftermiddagen fick vi en tid till barnkliniken så de kollade hans öra så det inte var öroninflammationen som inte hade gått bort. Det var det inte, det var en vaxpropp som irriterade honom så nu har vi köpt medel som vi häller i hans öra när han har somnat och när han sen börjar dra i örat så måste vi snabbt försöka avleda honom eftersom han ganska snabbt utvecklar ett tvång och det var det som hände igår i skolan. Han drog så mycket att örat var illrött och svullet och då måste han bara fortsätta att dra för att det gör ont.

Idag var Ludvig iväg i skolan igen och det hade gått mycket bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar