torsdag 19 april 2012

Liten uppdatering

Ludvig fick vara hemma från skolan i måndags och framåt förmiddagen ringde jag till avdelningen och pratade med en sköterska om Ludvigs öra. Hon gick in och kollade vad läkaren hade skrivit då vi var inne förra gången men det var bara antecknat att de hade kollat hans öron.
Sköterskan tyckte att det var lika bra att kolla upp hans öron eftersom han satt med fingret i örat mest hela dagen.
Det tog knappt 20 min hos läkaren, det var öroninflammaton och de passade på att kolla hans crp eftersom de hörde hans hosta. Hade det varit över 50 hade det garanterat varit lunginflammation också, nu var det bara 10 som tur var.
Han fick antibiotika och jag åkte till apotektet för att hämta ut det och då kommer den tjej som expedierade mig på söndagen när jag beställde cortisonet fram till mig och frågade mig om jag skulle hämta cortisonet för det hade ju inte kommit. Ganska illa att man är så igenkänd på apoteket, det visar att jag är stamkund där :-). Jag förklarade att det hade kommit en öroninflammation emellan.

Nora följde med sin bästis hem efter dagis och det passade oss perfekt eftersom jag hade ett möte på Hab med specialpedagog, arbetsterapeut och klassföreståndaren på skolan.
Det diskuterades hur vi går vidare med Ludvig, vi pratade mycket om resurs till Ludvig till hösten, det har varit lite diskussioner här då o då om timmar just till Ludvig. Nu ska klasserna göras om, den klass Ludvig går i fungerar inte så bra ihop, fyra pojkar som inte har samma behov och som är ganska krävande allihop på olika sätt så...men i varje fall var vi alla rörande överens om att Ludvig alltid ska ha en person vid sin sida och det känns skönt.
Vi pratade även om kommande operation och vad för förberedelser vi behöver här hemma och det var ju en del när det visar sig att Ludvig ska ha sitt ben i högläge (helst) de två första veckorna. Det betyder att han ska sitta i rullstol så nu blev det snabbt en tid för att beställa en måttanpassad rulle till honom och då kom vi vidare till hur vi ska komma in i huset då vi har ett trappsteg upp till ytterdörren. Ooopps, ingen som tänkt på det så då måste det lånas någon ramp eller något. De sa att när det gäller att sova så kan man ju alltid flytta ner sängen. Visst kan vi det men hur går det med Ludvigs tvång, det skapar en del konflikter att flytta på hans sovande och inte nog med det, duschen är på ovanvåningen. Så...det blev en del trixande, fixande och funderande och vi har inte fått klart ännu hur vi ska gå tillväga. Det vi vet är att nästa vecka ska vi till hjälpmedelscentralen och prova ut rullen.

På kvällen började jag frossa och fick huvudvärk. Min tanke var att när alla åkte iväg till sina ställen på tisdagen skulle jag ta mig i kragen och ta mig ner till träningslokalen men...tisdagmorgon var inte kul att vakna till. Mitt huvud bultade, käkarna värkte, nacken gjorde ont och jag kände mig som en förkyld man. Feber hade jag också så till de flestas förvåning tog jag en dag i soffan, det var inte mycket jag gjorde under tisdagen, det var ett par samtal jag var tvungen att ta tag i och till kvällsmat gjorde jag plättar. Ludvig fick lasagne som vi hade i frysen och ett par plättar till efterrätt.

På onsdagen var febern borta men jag har ont i halsen, öronen och käkarna. Var på vårdcentralen idag och tog ett halsprov för att utesluta halsfluss och det var det inte som tur var. Orkar inte börja om igen med barnen, känns som vi har haft en del här nu.
Igår tog jag igen allt det jag missade på tisdagen så jag hann med tvätt, baka GI bullar, laga riktig middag, fortsätta med mina samtal. Försöker nu hitta den ansvariga ortopedsköterskan för Ludvigs operation, vi ska försöka se om vi kan ändra tiden så att han kan bli opererad här i Malmö istället. Det hade underlättat för oss alla, även personalen. Försöker även jaga Ludvigs ansvarige läkare, det är inte lätt att få kontakt med någon inom vården längre tycker jag, undrar så om det är för sammanslagningen, läkarna jobbar på flera olika ställen.

Jaja, det kommer en dag imorgon då jag får fortsätta :-)

Hörs vi inte innan så ha en riktigt skön helg!  Denna helg hoppas vi på att vara friska så avlösaren kan busa med Ludvig några timmar.

1 kommentar:

  1. Åh, kära du! Hoppas att du får krya på dig snart och komma igen. Är ju lagomt roligt att behöva trixa med allt och vara frisk, ska man dessutom vara sjuk - nej, det är inte roligt alls.

    Hoppas ni får en skön helg i vilket fall!

    Kram

    SvaraRadera