söndag 15 april 2012

Sjukstuga

Fredagen var lugn med Ludvig men på natten vaknade han vid 1,30 och höll på med sin näsa, han stökade o bökade och hade svårt att komma till ro. Vi tog tempen på honom och den var lite, lite förhöjd men inget oroväckande.
På morgonen lät han hög o snabb i sin andning och jag tog tempen så fort han vaknade och mycket riktigt så hade tempen höjts så det var i med dubbel dos av kortison och alvedon. Han ville inte ta mer än en tugga på sin macka och han var väldigt seg i sina morgonrutiner, han fick inte på sig några av sina kläder själv men en timme efter alvedon och kortison piggnade han till.

Det tråkiga var att vi fick ställa in våra timmar med avlösaren, vi hade verkligen sett fram emot några timmar för att komma ikapp med allt det som blivit liggande senaste veckan men...det är ingen som tar det ifrån oss så. Ludvig var pigg resten av dagen, fram till timmarna innan kvällsmaten, var ute en stund i trädgården, han åt bra till lunch, fikade med kaka när mormor&morfar kom på besök.

På eftermiddagen tog jag med mig Nora till vänners koloni så hon fick leka en stund med deras barn. Det var så härligt att se att hon mådde så bra, fick full uppmärksamhet och fick bara vara Nora. Hemma var det drygt för Kristian med Ludvig, Ludvig velade och kom inte till ro med att göra något speciellt där innan kvällsmaten och det enda man kan göra då är att gå fram och tillbaka i huset med honom.
Trots att det inte var någon hög feber på kvällen så fick han en alvedon innan han la sig, mest för om han har lite ont i kroppen och för att han skulle sova bättre denna natt. Det gjorde han också, han sov till strax efter fem i morse och där var ingen feber. Han klarade sig utan feber fram till i eftermiddag och idag har han petat väldigt mycket i sina öron så jag får nog ringa till barnkliniken imorgon och höra om de kan kolla hans öron så det inte är öroninflammation på honom. De ska även få lyssna på hans lungor eftersom han har sån förskräcklig hosta. Antar att det är Noras baskelusker han har fått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar