söndag 15 april 2012

Nu är Ludvig snart formellt inskriven

I fredags var det dags för mötet, då vi skulle få domen om Ludvig skulle bli antagen till särskolan. Det var särskolans resursteam, särskolesamordnare, lärare, rektor och jag som var med på mötet.

Allt gick jättebra och det fanns inga tvivel om att han skulle få gå kvar på skolan och det kändes så skönt att få det klart. De frågade om bemötandet från de olika personerna och jag måste erkänna att vi har blivit extremt väl mottagna av alla, det enda jag hade synpunkt på var om den sociala utredningen. Jag menar att ibland kan den väcka ganska starka känslor och att man kanske borde se lite till bakgrunden. Samtidigt som jag förstår att den måste vara med så kanske man borde skräddarsy den lite mer, finns det en klar diagnos så kanske man kan hoppa över vissa frågor och det som sårade allra mest var sista raden som var skriven, att det framkommer ingenting i den sociala utredningen som tyder på att familjens sociala situation som påverkar Ludvigs möjligheter att nå kunskapskraven i grundskolan.
Det kändes lite som att något tvivlar på oss, att det kanske var vi som orsakade att Ludvig behöver gå på särkola. I Ludvigs fall och i de allra flesta fall finns en klar diagnos som gör att dessa barn behöver en annan skolform men jaja...nu är det klart att Ludvig får gå kvar i sin klass på sin skola så nu kan vi andas ut när det gäller detta.

1 kommentar:

  1. Oh vad skönt för er att han får gå kvar. Jag läser och läser på din blogg och blir så imponerad av hur ni orkar kämpa för allt och med glädje. Du skriver så himla rakt och ärligt och jag har blivit beroende av din blogg ;-),

    våriga hälsningar
    Maria

    SvaraRadera