torsdag 4 augusti 2011

Middagsgäster

Igår hade vi gäster här, Jens, Linda och Albin var här och vi grillade och hade det trevligt. Nora och Albin fungerar så otroligt bra tillsammans. Jag kommer aldrig till att glömma Ludvigs kommentar när Albin föddes för snart tre år sen, vi berättade att de skulle döpa honom till Albin och då säger Ludvig, men mamma varför ska han heta album??? Ja det kan man fråga sig, kan kanske ha uppfattat lite fel eftersom han var inne i en period då och mest satt och tittade i fotoalbum :-)

Nu tillbaka till det jag skulle skriva :-), kommer lätt av mig.
Ludvig var otålig när de kom för han var hungrig och tyckte att vi skulle äta kvällsmat så han ville absolut inte sitta på golvet och leka så han var uppe och gick lite försiktigt för sig själv i hallen. Jens o Linda satt vid köksbordet och pratade med mig som höll på i köket och då ser vi Ludvig hur han styr sina stapplande steg bort mot Jens, han kände igen en röst som han följde. Borta vid honom tog han tag i Jens arm och kände och världens leende spred sig i Ludvigs ansikte. Han tog tag i armen och försökte dra upp honom från stolen. Han kanske ville visa något, tänk om vi bara kunde veta. Jens tog Ludvig i handen och så gick de en runda.

Det är en sådan häftig känsla när vi ser ett igenkännande från Ludvigs sida och det känns så skönt att höra positiva saker från personer som inte träffar Ludvig så ofta.
Jens och Linda tyckte inte att han var så inbunden som han var tidigare, han känns mer öppen och det är sånt som inte vi ser eftersom vi går med honom hela dagarna. Visst han lever i sin värld men det stämmer till viss del att han har öppnat upp lite, han kan lyssna på några ord då och då.

Avlösaren var här igår och hade Ludvig några timmar och ni skulle sett hur glad han blev när han hörde hennes röst och han fick luktat på hennes armar :-), hela han strålade av glädje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar