onsdag 31 augusti 2011

Fullt schema

Idag är det en sån dag då allt händer, alla möjliga saker är inbokade på samma dag. Visst kan det vara skönt att få allt gjort på en och samma dag men samtidigt kan det bli för mycket.

Idag kom byggnadsmyndigheten kl 10 för att se på huset och ev bostadsanpassningar. Det verkar inte som om det är så mycket vi kan få bidrag till men vi är tacksamma för det som de kan göra. De ska höja upp kanten runt trappan här uppe, den är 90 cm nu och den ska upp till 110 cm och samtidigt då ska de sätta upp en annan grind. När det gällde badrummet kan de hjälpa oss att ta bort den duschkabin vi har nu och sen sätta en typ av gummilist och sen ett duschdraperi så vi får större duschutrymme så vi lättare kan hjälpa Ludvig än på det sätt vi gör idag. Det var som jag sa till dem, våra ryggar börjar ta stryk av allt, det är ändå två år nu som vi har haft det så här. Ludvig blir både längre och starkare så det börjar kännas. Vi får se hur vi gör med duschen, kanske vi kan hitta en annan lösning som vi då själv får bekosta men...vad gör man inte för att det ska bli så bra som möjligt.
Ev kunde de hjälpa oss med några kanter på utemiljön men vi får se.

Ludvig kom hem från skolan och fick lunch och sen 13,30 var det dags för ortoped konsult och sjukgymnast. Hans rygg börjar bli lite sned så därför hade vi en tid till en ortoped som ska ha lite koll på detta. Ludvig var grymt duktig, först gick han med mig i rummet med sina ortopediska skor och sen när jag satte honom ner så tog han av sig skorna och strumporna och sen fick han gå barfota bara för att de skulle se skillnaderna på gången. Det är stor skillnad när han går med skor och utan, går han utan så lyfter sig foten vid stortån och halva foten och balansen blir ännu sämre. Efter det tog ortopeden av honom skjortan utan att han protesterade och lät honom känna och titta på ryggen och han kunde oxå se med "bara"ögat att ryggen börjar krökas så nu ska de följa upp detta om ett år med en röntgen på ryggen för att se så det inte blir sämre. Han sa att det ändå såg bra ut eftersom Ludvig fortfarande är stark i bålen och kan sträcka upp ryggen. Vi ska beställa ett par ortopediska skor som vi ska försöka ha inomhus. Kan bli spännande att se om han vill ha skor på sig inomhus :-)
Jag pratade med sjukgymnasten om ridsjukgymnastik och hon tyckte att det lät som en bra idé för Ludvig eftersom det är superbra balansträning. Hon skulle sätta upp honom på kö, kanske inte det blir denna terminen men nästa.

Vi körde hem och Ludvig fick mellanmål och nu har han och Kristian kört iväg till Hab igen för att träffa sjukgymnasten för ett pass i bassängen 15,30, han älskar att bada så det kunde vi inte ställa in idag.

Jag gick till dagis och hämtade Nora och om en timme ska hon få kvällsmat för sen ska vi köra iväg och så ska hon börja på sin ridlekis idag kl 17,30.

Så en fullspäckad dag har det varit och jag tror jag kommer somna gott i soffan så fort jag sätter mig där ikväll.

2 kommentarer:

  1. Har fått anpassad dusch med duschdrapperi och så har vi köpt en lös "kant" som vi lägger på golvet. Bara att ta bort när dottern rullar in med rullstolen och lägga på plats när vi duschar. Och när den inte används kan man bara lägga den in mot hörnet så blir rummets golvyta större.
    Hoppas du förstår hur jag menar. Vi har köpt den på COOP. Ett tips - vi gjorde inte duschen fyrkantig, utan den är avlång för större plats innanför drapetiet.Bra när man hjälper dottern som sitter på en pall när hon duschar.
    Lena

    SvaraRadera
  2. Jag förstår att Ludvig älskar att bada - det är min stora frihet just nu med. Och att han gick med på så mycket hos ortopeden - heja Ludvig!!

    Sen har jag hört att det kan vara lite kinkigt med bostadsanpassning. Men jag hoppas att ni kan få det som är bäst för er!

    Varma kramar!

    SvaraRadera