söndag 24 april 2011

Sammanfattning av påsken

I torsdags tog jag Nora med mig och körde till min farmor som fortfarande är på ett korttidsboende. Nora hade tagit på sig sina påskkärringkläder och damen som farmor delar rum tyckte Nora var något av det sötaste hon hade sett så hon fick damens fina porslinsägg fyllt med godis :-)






Själv tycker Nora mest att hon liknar krösamaja och att hon ska åka till Mariannelund :-)

Senare på eftermiddagen kom mormor&morfar hit för att njuta av solen i trädgården så då slutade det med att de stannade på middag. Barnen fick en ny stor gunga som vi skulle hänga upp i gungställningen (påskpresent) som vi nu tyvärr har insett att den var alldeles för lång i remmarna för att kunna ha där men...vi får hitta en annan lösning.


I fredags fortsatte vi att njuta av det fina vädret, farmor&farfar kom hit för att lämna av saker inför påskaftonsfirandet. På kvällen kom grannarna in och åt middag, tur att vi bor nära för de fixade en del av maten och vi en del. Vi hade en ganska jobbig kväll med Ludvig med mycket tvång innan läggdags vilket gjorde att stämningen på kvällen sjönk.


Påskafton firade vi här hemma allihopa, svärfar fyllde år så de bjöd på mat men eftersom vi har lättast för att vara här med tanke på barnen så tog vi det här. Det var vi, våra föräldrar och min bror och Kristians bror med familj. Behöver jag berätta att Nora var överlycklig över att få leka och busa med sina stora idoler, kusinerna. Vi åt så otroligt mycket så idag har vi knappt behövt äta :-) Först åt vi sill,ägg,ål och bröd och sen grillade vi lammfilé och rostbiff och en massa tillbehör till det. Till efterrätt var det glass och en massa färska frukter. Inte nog med det, sen hade svärmor bakat en riktigt mörk kladdkaka med japp på toppen. Barnen skötte sig kanonbra, vi hade det lite jobbigt vid duschen med Ludvig och han flippade men det löste sig efter ett litet tag, vi är vana vid det för det är vår vardag men för utomstående kan det vara jobbigt att se och höra det.


En överlycklig Ludvig som själv har klarat att ta sig upp på kanan och åkt ner själv. Ser ni något på denna bild som inte stämmer med andra bilder på Ludvig???


Ludvig fick ett påskägg av mormor&morfar med lite godis i, han äter väldigt lite godis och väldigt få sorter men ett ägg skulle han ha <3, vet ni vad han gjorde när han fick det i sin hand, han tog upp det, kände på det och tog upp det till näsan för att lukta på det. Han har blivit så grym på att använda sina andra sinnen nu, blir bättre o bättre för varje dag.


Ludvig luktandes på sitt påskägg!







5 kommentarer:

  1. Tippar på att det var T-shirten? (som skiljer)

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder!
    GLAD PÅSK på er :)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hej på er!

    Skönt att se och höra att påsken varit bra hos er...=)!!
    Här är det som vanligt en omställning men det har oxå gått bättre.
    Vilka härliga bilder....det riktigt suger i sommar känslorna när man ser dem.
    Jag tippar oxå på att det är t-shirten eller solhatten som skiljer sig från det vanliga.
    För keps är väl det han gillar bäst =).
    Sen måste jag bara säga att det var den sötaste krössa-majan jag sett.

    Ha en fortsatt underbar vecka i värmen.
    Kram Sann

    SvaraRadera
  4. Låter som ni haft en trevlig påsk! Vädret har vi i alla fall inte kunnat klaga på! Eftersom Jens är på sjön igen (detta var egentligen den enda storhelgen hela detta året då han faktiskt skulle vara hemma, men så blev det inte), blev det inte några bjudningar för vår del. Vi skulle bort på påskafton dock men så blev det inte för plötsligt hade Olivia 41,2 graders feber och sen under natten bröt vattkopporna ut! Hon har MASSOR! Nu väntar jag bara på att Winston också får det!

    Det var underbart att se en bild på en skrattande Ludvig! Det är så han ska se ut - T-shirt eller skjorta spelar ingen roll! Nöjd och glad! Fantastiskt att han lär sig använda sina andra sinnen i stället och upptäcker vad han klarar av med hjälp av dem! Hoppas ni får en trevlig avslutning på påsken!

    Kramar,
    Annika K

    SvaraRadera
  5. T-shirt stället för skjorta. Och vilket underbart leende.
    Tack för uppdateringen. Jag började verkligen undra. Skönt höra att Påsken varit ok.
    Marianne

    SvaraRadera