fredag 15 april 2011

Undrar så...

Ludvig vaknade tidigt även idag, det börjar bli en vana hos honom igen. Vi hade bestämt att han skulle till skolan om inte hans "sår" blev värre. I morse när han satt och åt frukost kollade vi lite och den där rodnaden från igår, där började bli små, små blåsor i den och den var mycket rödare och sen hade det spridit sig lite till ner mot ögonlocket och ögonbrynet.
Vi fick kontakt med samma läkare som igår och han tog emot oss direkt. Han kontaktade Lund eftersom han misstänker Herpesvirus.
En av Ludvigs mediciner som han åt efter transplantationen var just mot Herpes. Läkaren var lika bra som igår och det jag förundrades mest över var att han själv kom in och tog en odling på Ludvig och sen kom han in och la ett förband i hans panna, han påpekade flera gånger, ta det bara lugnt med Ludvig, jag har inte bråttom så gör så att det blir bäst för Ludvig.

Jag undrar så vad som är skrivet i Ludvigs journal eftersom denna läkare var så noga med att poängtera att gör det som är bäst för Ludvig, det är du som känner Ludvig bäst så gör det som passar bäst osv. Samma sak med att han själv gjorde provtagningen och omläggningen, där brukar de skicka in sköterskorna istället. Ludvig mår bäst om det är samma person och det inte blir en massa olika röster så... Faktiskt så har dessa två besök på sjukan gått över förväntan, han har mest bara skrattat och varit glad, mindre glad blev han förstås när läkaren stack hål på en blåsa för att ta en odling men... Nu ska han ta en medicin fem gånger per dag i två veckor, skulle odlingen inte visa något så kan vi sätta ut medicinen men vi får vänta tills på måndag innan vi får svaret.

1 kommentar:

  1. Så skönt att höra om guldkornen inom vården med! Det finns så många stolpskott att man ibland funderar om det finns några bra. Men det är väldigt skönt att höra att ni har blivit bemötta på ett bra sätt!

    Och vilken stjärna Ludvig är, som fixar hela resan! Heja!

    Kramar

    SvaraRadera