onsdag 25 maj 2011

Idag går jag med lätta steg

När jag hämtade Ludvig på skolan idag så fick jag reda på att han hade varit så glad och hade busat i massor med sin assistent. Hon blir så glad för varje framsteg han tar och för varje gång han vågar testa något nytt. Nu accepterar han även att gå på toaletten, det krävdes bara att personalen var mer envis än honom :-)
Med Ludvig får man lov att "tvinga", att göra samma sak flera gånger för att det ska fungera. Han fungerar bäst när man styr honom (inom rimliga ramar såklart). Så jag gick med lätta steg till bilen med en glad Ludvig.

Idag när posten kom så låg beslutet från omprövningen om Ludvig. Försäkringskassan hade ändrat sitt beslut, han räknas fortfarande som allvarligt sjuk och jag får fortsätta vara hemma med honom ett tag till. Behöver jag säga att det föll en sten??? Det känns hemskt att skriva att man blir glad över ett beslut som säger att ens barn fortfarande är allvarligt sjukt men ni förstår vad jag menar. Han är ju det fortfarande och ingen hade blivit gladare om vi hade sluppit allt detta.

Inte nog med det, det kom ett annat brev också. Vi pratade med sjukgymnasten om skor till Ludvig och hon skulle skicka en remiss till ortopedtekniska (tror jag det hette) men det blev nog inte förrän till hösten eftersom det är långa väntetider. Idag kom brevet och vi har fått tid i juni. Så nu ska vi slippa köpa skor efter skor för att de inte sitter bra eller för att han inte kan gå bra i dem. Vet inte hur många par vi har köpt på senaste tiden men antingen är de för smala, för mjuka, för tunga eller för lätta.

Så idag känns allt faktiskt riktigt bra.

1 kommentar:

  1. Det har inte gått att kommentera, vilket känns tråkigt när du har så glada nyheter.

    Härligt med steg frammåt! Underbart att försäkringskassan tagit sitt förnuft till fånga! Hoppas att det får fortsätta kännas bra och att stegen kan få vara lätta och glada för er!

    Eva

    SvaraRadera