söndag 1 maj 2011

Valborgshelgen

Igår tog vi oss en tur till Vellinge och tivolit där. Kul att se Ludvigs reaktion om han kände igen karuseller o andra saker.

När han hörde alla ljud från karusellerna och all musik där så kom leendet. Första gången han åkte kolmasken så såg han lite förskräckt ut och kröp nästan ner i Kristians knä men sen andra gången så sken han som en sol. Han var så grymt tålmodig under den tid vi var där och han verkade ha riktigt kul. Vi hade sån tur att vi mötte några vi känner på tivolit så deras flicka åkte karuseller med Nora så hon var mer än nöjd. Hon åkte kolmasken flera gånger, flygplan och vikingaskepp. Vi hade tur att komma inom den tiden som man fick åka två på en biljett.

På kvällen kom mormor&morfar och morbror Patrik, farmor&farfar hit och grillade. Hade fått tag på jättefint lammkött som vi grillade. Trots allt liv under dagen så höll sig Ludvig på ganska bra nivå hela eftermiddag och kväll också.





Barnen fick en ny rutschkana i påskpresent och när Ludvig fick känna på den så var hans kommentar, nää fel så han gick tillbaks till den lilla kanan igen. Där stod han och kämpade med att våga ta sig upp själv utan att tippa över. Jag ljuger nog inte om jag säger att han tränade säkert i en timme för att våga ta sig upp på översta steget på denna lilla kana men skam den som ger sig, nu är han grym och otroligt övermodig. Det måste vara en otroligt skön känsla över att kunna klara sig själv om så bara för ett par minuter.





Idag har avlösaren haft Ludvig några timmar och han sa saker som verkligen visade att han har full kontroll över läget om vem hon är och det värmde så i hennes hjärta. Han var så glad när hon kom och hämtade honom och de hade sparkat lite boll, busat, sprungit, brottats och haft det riktigt mysigt. På tisdag kommer hon igen för då har de studiedag på skolan.


3 kommentarer:

  1. Vad skönt att det kom en mycket bättre dag än den jag läste om senast...

    Hoppas att vattkopporna blir lindriga på Nora också. Kliar det mycket så hjälper potatismjöl.

    Kram från Karin

    SvaraRadera
  2. Vågade ni åka på tivoli när Nora har vattkoppor? Båda mina barn har det och jag känner att jag har varit helt isolerad här hemma sedan påskafton eftersom det är så oerhört smittsamt! Winston fick väldigt mycket han också, men de har börjat torka nu och det känns väldigt skönt att det är över! Nu har han feber och är gnällig ändå, men det är väl nån annan sjuka som är på gång! Det blir aldrig helt bra verkar det som!

    En kall men solig dag idag! Tänkte jag skulle baka ett gäng olika sorter så jag har i frysen när det kommer besök, försöker bara samla krafter att komma igång! Hoppas ni får en bra vecka!

    Kram,
    Annika K

    SvaraRadera
  3. Annika, vi upptäckte inte kopporna förrän senare. Hade det varit på söndagen eller som idag så hade vi verkligen inte åkt dit. Hon har koppor överallt så nu har jag varit på apoteket och hämtat ut Tavegyl som ska lindra klådan och så hon får sova i natt.
    Hoppas du hittade dina krafter, man klarar mer än man tror =).
    Kram

    SvaraRadera