fredag 6 januari 2012

Aktiviteter

I måndags och i onsdags var Ludvig och badade på Hab med Kristian och sjukgymnasten. I onsdag fick även Nora chansen att följa med och bada, mest för att se var Ludvig badar och vad han gör där. Det passade bra nu under jullovet när det inte var några andra barn där och badade. Nora är väldigt förstående och uppmärksam på Ludvig och vi tar gärna med henne till Hab för att öka förståelsen ytterligare att alla är olika och hon gillar verkligen att följa med och se vad brorsan håller på med.



Igår var Ludvig hos tandläkaren och det gick hur bra som helst, han gapade och tillät tandläkaren undersöka tänderna och allt såg bra ut, det var ett ställe som vi inte kommer till och borsta riktigt på men har ni någon gång borstat tänderna på ett lejon???
När vi kom hem så kom farmor&farfar hit och åt lunch med oss och sen tog de Nora med sig till en nyöppnad djuraffär med ormar, spindlar, marsvin och andra djur. Gissa om Nora var lycklig? Under tiden passade vi Dino som tog sin chans att försöka hoppa upp i soffan till Ludvig som satt där. Ludvig fick tag i lilla Dino och puttade ner honom direkt. Det går bättre o bättre mellan Ludvig o Dino, Ludvig börjar acceptera när han kommer nära och vill gärna känna i pälsen men när Ludvig tycker det räcker så får sig Dino en smäll eller ett drag i pälsen. Tur att Dino är så snäll som han är.


På eftermiddagen tog vi fram leran till barnen och det funkar faktiskt fortfarande ganska bra med Ludvig, han har ro att sitta mellan 30 o 60 minuter och leka med leran. I onsdags hade avlösaren Ludvig och de var iväg ett ärende, Ludvig hade visat en väldigt busig sida, han var inte stilla en sekund och var ganska farlig i bilen då han ville släppa loss sig när han inte fick öppna bildörren medan de körde. I varje fall, när de kom hem hade de varit och träffat en försenad tomte och barnen fick julklappar. Ludvig fick ett nytt paket med lera, en glassmaskin och Nora fick ett set med smink.

Idag är det fredag och sista dagen på jullovet fast på måndag har skolan studiedag så de börjar med en ledig dag. Jag ska köra iväg och fixa veckohandlingen idag, helst nu på morgonen så vi har resten av dagen fritt att göra andra saker på, de har ju lovat bättre väder så då gäller det att passa på.

Ha en riktigt skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar