måndag 2 januari 2012

Nu ser vi bara framåt

Som jag skrev tidigare så var 2011 ett ganska drygt år för oss så nu lägger vi det bakom oss och fokuserar på 2012 istället.
Det vi tar med oss från föregående år är de positiva bitarna såsom, att Ludvig faktiskt hittade rätt skolform och att han trivs där, att vi hittade rätt medicin som hjälper honom en del med tvången (inte helt rätt dosering ännu men...), att Ludvig faktiskt är mer öppen nu, att han vågar mer och vill testa mer saker, att han kan sysselsätta sig korta stunder, att han verkligen vill känna vem det är som hälsar på genom att lukta och ta på de personer som kommer hit, att han har blivit en hejare i vattnet och att han upptäcker att han klarar av en hel del när han är och badar (helt viktlös i vattnet), att han har ökat i vikt och att den nya medicinen mot spasticiteten verkar öka hans aptit.

Med en stor portion tålamod, mycket envishet, mycket träning och massor av positivt tänkande går vi in på det nya året och hoppas att det bjuder oss på så mycket mer glada saker än föregående.

Nyårsafton firade vi hemma med mormor&morfar och farfar (farmor var sjuk). Barnen hade vi uppe till strax efter nio och när klockan var tio så sov Ludvig djupt och det höll i sig vid tolvslaget och det är vi glada för, tror inte annars att vi hade fått honom att somna om. Nora kom upp vid tolv och tittade på raketerna men somnade ganska snabbt igen. Vi gick ut efter middagen och tände lite tomtebloss och Ludvig skulle försöka lukta sig fram till dem och en gång drog han handen rakt igenom en och skrattade gott eftersom hans vante luktade :-), som tur var så blev det inget, varken på hand eller vante. Vi fick sovmorgon, ända till 7,15 på nyårsdagen vilket är rekord för den veckan då han har vaknat mellan 1,30 och 3 varje natt.


Idag har Ludvig varit och badat på Hab med sjukgymnast och Kristian, han gör stora framsteg i bassängen och det är så roligt att höra. Jag och Nora passade på att gå till apoteket och beställa Ludvigs mediciner, de har börjat sina i skåpet så det var lika bra att få det gjort.
Nora har åkt hem till mormor&morfar nu i eftermiddag och ska sova där inatt så det ska bli spännande att se hur Ludvig reagerar över det, han säger ju alltid godnatt till henne inne på hennes rum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar