lördag 27 november 2010

Att leva med tvång

När man får barn så sätts verkligen ens tålamod på prov. Det krävs tålamod med det mesta.
Har du sen ett barn med tvång då krävs det extra tålamod. Igår när psykologen var här sa hon just så och det stämmer säkert. Det gäller bara att bita ihop och det går oftast men jag lovar att tålamodet det tryter då och då. Inte blir det bättre av att han är sex år och det är en dryg trots period och inte nog med det, här är en treåring som har en fruktansvärd trots och de triggar igång varandra.
Att leva med tvång är inte lätt för oss föräldrar men det måste vara så mycket värre för Ludvig själv. Det är inte lönt att försöka bryta de olika sakerna utan de får bearbetas av honom själv. Vi ser mönster om hur tvången de avlöser varandra och varje gång tänker vi, detta var nog det värsta men i varje tvång så är det lika illa. Bakefter kan man kanske skratta åt dem men när vi är i det just för tillfället då kan man inte skratta.

Ikväll ska vi ge oss ut i snön och äta julbord med vänner och mormor, farmor&farfar ska vara här hos barnen.

Ha en skön lördagskväll och en härlig första advent!

1 kommentar:

  1. Hej vännen!

    Ja, en extra dos tålamod eller två, tre, fyra hade inte skadat de flesta dagar! Min son har roat sig denna förmiddag med att ta clementiner, sticka fingrarna i dem och sen klämma medan han springer runt i hela huset. Dessutom har han kissat på golvet inte bara en gång utan 2! Det är jobbigt alla dagar men särskilt när man spenderade hela gårdagen åt att städa och göra fint till advent!

    Du nämnde det här med hans tvångstankar när vi sågs på pepparkaksbaket och just då kunde du skratta åt vissa bitar, men när man har det mitt framför sig är det säkert inte lika lustigt! En kusin till mig hade så många saker för sig att de till slut fick söka hjälp för det och nu har jag en brorsdotter som håller på! Det är inte lätt att veta hur man ska göra och som du skrev, den som lider av tvångstankar lider säkert mest av det själv!

    Hoppas ni hade en riktigt trevlig kväll ute och kunde koppla av allt! Önskar en härlig första advent i det underbara vädret! Vilken idyll!

    Kram,
    Annika K

    SvaraRadera