fredag 26 november 2010

Man ska lyssna på sitt hjärta, vi föräldrar känner våra barn bäst...

Igår ringde jag till vårdcentralen för Noras skull, eftersom hon inte har piggnat till riktigt ordentligt sen förra halsflussen och hon har varit hes och klagat på halsen tänkte jag att de kanske borde kolla henne. Tyvärr hamnade jag hos den lite bitske sköterskan när jag ringde och hon tyckte absolut inte att det var lönt att kolla henne, första dagen med feber, det förstår man väl själv att barn blir sjuka när de går på dagis. Hmm, visserligen blir man sjuk på dagis men vi som föräldrar vet väl bäst när våra barn är sjuka eller...Om våra barn somnar på en eftermiddag eller ber om att få gå och lägga sig klockan sex, då är de sjuka och då menar jag inte bara lite småkrassliga utan sjuka. Våra barn brukar kunna stoja och stimma runt trots 40 graders feber så...men jaja vill hon ha det så då får det väl bli så.
Dagen gick och Noras feber steg och hon blev tröttare och tröttare, klagade mycket på sitt öra och hon protesterade inte så våldsamt när vi kom med febernedsättande, dels för feberns skull men även för örats skull.
På kvällen gick jag bort till dagis för det var dags för det årliga pepparkaksbaket. Trevligt att träffa de andra barnens föräldrar och även om jag inte tycker så mycket om att pyssla så...och fördelen i år var att det bara behövdes bakas en pepparkaka, det är ju bara ett barn kvar på dagis :-)

I natt vaknade Nora vid tolv och ville inte sova längre, hon ville se på tv men där gick gränsen. Hon fick en alvedon och sen tog det ett tag innan hon somnade.
Eftersom febern var ganska hög redan i morse så ringde jag vårdcentralen igen och fick prata med en annan sköterska och hon kom ihåg när jag ringde förra gången som då visade halsfluss. Inga problem, vi fick en tid till Nora och vem hade rätt om att där var något? Än en gång så visade halsprovet positivt så nu är det ny antibiotika, en starkare variant för henne. Läkaren rekommenderade att ha henne hemma i varje fall till på onsdag för att hon ska hinna återhämta sig ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar