söndag 7 november 2010

Nallekonsert och treårskalas

Igår var det Noras tur att få följa med mormor på Nallekonsert på konserthuset. Ludvig har varit med lite mer än en säsong och nu var det då Noras tur.
Hon var så fin i sin nya Pippiklänning och en matchande pippiväska där hon hade stoppat godis som hon skulle ha med sig =)
Tyvärr har vi inget bildbevis på henne, hon är den bestämd liten dam som har fått för sig att hon inte ska vara med på foto.
Eftersom det bara varar 45 minuter så var det inte så mycket lönt för Kristian att köra hem så han tog Ludvig med sig och körde hem till farmor&farfar. Jag insåg då att hjälp så mycket man hinner med när man får vara själv hemma ett par timmar. På med hög musik och sen sätta fart, det var riktigt skönt.

Klockan fyra kom sedan Noras gäster och kalaset gick jättebra och Ludvig var grymt tålmodig i detta oväsen. Han satt med och åt och sen lekte han lite i soffan där nere innan han gick upp igen. Vi satt och pratade om semestrar och Öland och rätt som det är så kommer det ett ord från Ludvig som lät som Öland och sen kom världens leende.
När vi sen sjöng för Nora så kändes det som på Ludvigs kroppsspråk att han helt var med på att vi hade kalas.

Så här snygg var Ludvig på syrrans kalas. Lika snygga byxor som västen men tyvärr så ville han inte ha dem eftersom de inte kändes som de jeans han brukar ha, så för att få lugn på honom så blev det de vanliga jeansen till,

Nora fick välja tårta och eftersom hennes favoritfärg är rosa så fick det bli en rosa tårta, vad gör man inte för ens barn?


Han visar tydligt att han vill försöka gå själv, han släpper taget om oss och går några steg själv fram och tillbaka, han sitter och leker korta stunder på golvet, han tycker om att gå ut (kanske inte för att leka men för att gå ut och gå), han verkar mycket mer nöjd och glad, vi får fler skratt från honom så...mycket positivt. Nu ska vi fortsätta ta vara på dessa framsteg och jobba vidare härifrån och sen ska vi försöka ta tag i hans tvång som blir fler och fler eller rättare sagt, de ändrar sig från dag till dag.
Han somnade inte förrän klockan 23,15 igår, det hade nog blivit för mycket hörselintryck för honom under kvällen och sen vaknade han vid 6,30 i morse. Annars har vi faktiskt haft det ganska bra i veckan, han har sovit lite längre och i lördags fick jag rena chocken när jag hörde honom för då var klockan 7,30.

Denna veckan bjuder på lite smått och gott, lite besök med specialpedagog, psykolog, hormondoktor, kurator, bad och sist men inte minst, dagis för Nora och sen dans för henne på torsdag.

Ha en bra vecka!

6 kommentarer:

  1. Vilket fint foto på Ludvig! Och vad skönt att han är lite mer tillfreds med tillvaron.

    Det är spännande att besöka din blogg - det händer alltid något hemma hos er, och en massa grejor hela veckan.

    Hoppas nu att det ska bli en normal och frisk dagisvecka för Nora så att det blir lite lugnt hemmavid.

    Kram fr Karin

    SvaraRadera
  2. Eftersom veckans schema var det sista jag läste, kan jag bara börja med att konstatera: du håller dig "buzy" som vanligt denna vecka!:-)
    Sen var Ludvig så klart hur stilig som helst och tårtan en riktig prinsess-dröm! Kul när man får göra nåt extra för barnen som man vet att de uppskattar! En rosa tårta smakar minst lika bra som en vit eller grön! :-)

    Gläder mig att ni fått några nätter som gett lite mer vila än andra! Man behöver dessa små frister för att orka med! Du låter väldigt uppåt och positiv (inte för att det varit nåt fel annars heller, missförstå mig inte) så vi förstår att du haft en riktigt bra helg och jag är så glad för din skull!

    Om ett par timmar kör min mamma och jag till Ullared :-), så vi håller oss också upptagna idag!

    Stor kram!
    Annika K

    SvaraRadera
  3. Är det en tillfällighet, eller har Ludvig lagt av med glasögonen?

    Eva

    SvaraRadera
  4. Att inte glasögonen är på är nog för att vi precis tagit på kläderna. Hans glasögon får vi inte ta ifrån honom trots att de inte gör någon skillnad, de är hans trygghet. Han vet att man ser bättre med glasögon =), han har haft glasögon sen han var två så de har växt ihop med honom.

    SvaraRadera
  5. Wow, vilken snygg kille! Synd att vi inte fick se prinsessan Nora i sin nya klänning.

    Vilka härliga framsteg Ludvig gör. Jag gläds med er. Heja, heja Ludvig!

    Marianne

    SvaraRadera
  6. Vilken liten snygging!! :) Och stort grattis till lillasyster! Hoppas ni hade en underbart skön dag. Och det känns så gott i kroppen att läsa om Ludvigs, om än små, framsteg. Heja Ludvig!

    (och ja, nu är jag lite mer på benen :))

    Kram!

    SvaraRadera