onsdag 24 november 2010

Shopping, bakning och sjukstuga, ibland hinner man med mycket

Såg att det snöade igår kväll så det kom inte som en chock i morse men jag är sen när det gäller barnens vinterkläder. Har inte hunnit köpa någon bra mössa och vantar till Nora. Ludvigs passar i år också men värre med Noras.
När vi kom till dagis var det utedag och Nora fick ha de kläder som hon hade där. Mössan hon har är varm men det blåser tyvärr in vid öronen och vantarna hon har är inte vattenavvisande så...mitt projekt idag var att köra iväg och handla detta till henne så hon har resten av vintern.
Nu har hon fått två par nya tumvantar och en pälsfodrad mössa med knäppe så nu ska hon inte frysa :-) Ska se om jag kan fånga henne på bild med mössan, hon var inte jätteglad för den för ingen annan på dagis har sådan. Inte bästisen i varje fall så nu vill Nora ha en sån mössa som hon har. Jag har lovat att om jag hittar en sådan (rånarluva) så ska jag köpa en men tills dess får hon ha den som jag köpte idag. Får väl se om hon köper det.

I helgen bakade jag en grymt god saffranskaka som gick åt ganska fort här hemma så idag är det en ny som är bakad och när jag ändå hade ugnen igång så gjorde jag en ny omgång av de förrädiskt goda saffransskorporna jag bakade i förra veckan. Även de försvann väldigt fort :-)

När Nora kom hem så var hon lite tjurig och ville mest ligga i soffan och vila vilket inte är likt henne. Tänkte att det kanske var för att de hade varit ute hela förmiddagen. Medan jag gick ner för att ta ut maten från ugnen hade hon hunnit somna i soffan. Tog tempen på henne och mycket riktigt så var där lite feber. Får väl ringa vårdcentralen imorgon för att höra, hon har inte hämtat sig helt sen halsflussen, hon har varit tröttare än vanligt och hes var och varannan dag så vi får väl se vad de säger.

Medan jag var iväg och handlade i förmiddags tog Kristian med Ludvig ut för att åka pulka och det gillade han skarpt. Det gjorde han förra året också så han kände nog igen sig när han satte sig i den.
Idag började han prata om vilken den första teatern var, tror han var på Astrid Lindgrens Värld. Han kom aldrig fram till vilken som var den första men han är på god väg :-) Nya ord och meningar varje dag och det är underbart.

Nu är det dags för en kopp kaffe och en skorpa innan nattning av barn ska påbörjas. Kristian jobbar kväll även denna vecka så jag får samla lite kraft här nu innan jag börjar :-)


1 kommentar:

  1. Mysigt med allt bak och fantastiskt gott med saffran! Tyvärr glömmer jag så gott som alltid köpa det varje gång jag är och handlar, men nu måste jag försöka fixa det för till 1:a advent är det nästan ett måste tycker jag! Det och glögg!

    Har tänkt en del på ditt förra inlägg och framför allt på det där att Ludvig kanske har en djup depression! För ett tag sedan hos min kurator fick jag lära mig att just ordet "depression" inte betyder nedstämdhet utan inåtvänd, outtalad ilska! Det stämmer på något sätt bättre in även på Ludvig! Det är inte konstigt om han känner ilska för allt som drabbat honom, för all tid han fått spendera på sjukhus, alla gånger han blivit undersökt, synen som försvunnit, talet som försvann men börjar komma tillbaka etc. Kanske har hans tidigare utbrott varit ett sätt att få ur sig den ilskan men han har inte kunnat uttrycka sig så att omgivningen förstått vad han menar och då leder det till en depression istället! Hade snarare känts mer oroväckande om han inte reagerat så här alls, eller vad tycker du?
    Det finns fantastisk hjälp att få mot depressioner som inte innebär medicinering eller nåt annat smärtsamt för hans del!

    Stor kram,
    Annika K

    SvaraRadera