söndag 21 november 2010

Kanske skolgången kan lösa sig snabbare än vi trodde...

I förra veckan pratade jag med en person angående Ludvigs skolgång. En person vi aldrig har träffat men den personen hade pratat med personer på Hab om Ludvig. En person som verkligen förstod vad Ludvig behöver och som visade en sådan medkänsla för honom att jag blev rörd.
Annars tycker jag mest att vi är i en gråzon, han passar inte där och han passar inte där och där kan han absolut inte gå, där är lång kö, ta inte för givet att han blir antagen. Det är ett barn vi pratar om, en liten individ, inte ett djur som ska placeras någonstans. Han har samma rätt som vilket barn som helst, att han har drabbats av en sällsynt sjukdom som har tagit funktioner ifrån honom kan inte han hjälpa. Det finns inga skrivna regler på hur sjukdomen ter sig och därför gör det allting mycket svårare. Han har ingen diagnos förutom sin sjukdom så...då finns det ingen given plats till honom.
Det är här denna person kommer in, som sa att självklart måste vi se till Ludvigs behov och göra så han får det bra utefter hans behov och i hans takt.
Nu hoppas vi på att det kommer att lösa sig med hans skolgång, kanske inskolning på skola redan till vårterminen, ett par timmar ett par dagar i veckan för att han ska komma in i det tills det blir skolplikt.
Kan inte skriva så mycket mer i dagsläget, måste invänta svar från alla olika instanser, precis som vanligt.

3 kommentarer:

  1. Verkar inte klokt! Det är obligatoriskt för barn att gå i skola och Ludvig har, som du skrev, samma rätt som alla andra barn! Med tanke på att det inte finns plats för alla barn i skolan är i Tygelsjö (vilket är skandal), kan jag förstå att det är svårt med platser vad gäller barn med särskilda behov, men det får de ju bara lösa! Var ska han ta vägen menar de? Finns inte plats för alla barn som behöver det, får man se till att skapa nya platser, nya möjligheter! Jag blir så upprörd!!! Har tänkt på det många gånger eftersom du nämnde ett möte på en särskild skola för ett tag sedan, men sen har det varit tyst! Kan bara hoppas att denna nya person verkligen löser det för er! Tror det vore bra för Ludvig att stimulera fler sinnen, han är en väldigt klok och smart kille!
    Kram,
    Annika K

    SvaraRadera
  2. Åh, heja! Hoppas verkligen att denna gången ger er tur, att det är Ludvigs tur nu!

    Kramar

    SvaraRadera
  3. Håller tummarna att det löser sig! Låter underbart med en person som fattar vad som gäller och ser till Ludvig.
    Kram

    SvaraRadera