fredag 11 februari 2011

Äntligen fick Nora träffa sin bästis

Idag var en stor dag för Nora, äntligen fick hon träffa sin bästis från dagis. Jag kan lova att hon har längtat.

Ludvig vaknade som sagt 4,30 i morse och när Kristian sa hejdå till honom när han skulle till jobb då hör man från Noras säng, hejdå pappa och då var klockan 6,15 så...tidig morgon för oss alla.
När klockan närmade sig nio började rastlösheten hos Ludvig så då tog vi på oss och åkte till barnkliniken för att lämna ett blodprov. (igår när jag var på dagvården passade jag på att fråga om de hade hört något om vattenkoppsprov på Ludvig men det hade de inte men de skrev en remiss ändå, bra ibland att vara VIP patient)
Ludvig var superduktig och satt och pratade om blodprov, plåster och blod men sa inte ett knyst om att det gjorde ont. Därefter körde vi till apoteket och beställde cortison till honom och sen blev det Burger King till barnen på vägen hem.
Allt för att slippa konflikt i trappan vid lunch :-) Barnen åt och sen gick vi upp utan problem. Strax efter så kom Noras kompis Frida och Nora hoppade och skuttade ner i trappan och sa hela vägen, detta kommer att bli jättekul.

Barnen lekte och hade så kul, lite bus, lite mellis, lite godis och lite film och sen lite mer lek. Frida hade en underbar kommentar, jag tror jag ska leka lite mer ofta med Nora.
Fridas syster Maya kom med för att hämta Frida och Maya har gått i samma dagisgrupp som Ludvig så hon kom upp och sa hej till honom. Ni skulle ha sett leendet hos honom och han blev helt uppspelt.

När vi sen skulle ner för kvällsmat började han tveka i trappan men jag tog ner honom ändå och han blev sur och arg. När vi kom ner så började vi springa fram och tillbaka och sen gick vi ut en sväng i det kalla uterummet så han fick sitta i hammocken en stund och han bara skrattade. När han skulle sätta sig vid matbordet så kom det igen, jag ska räkna uppifrån men vi bemötte inte det utan började prata om kvällsmat och han började prata om efterrätt och så var allt ur världen :-) Maten gick ner och glass blev det till efterrätt.

Duschen gick tyvärr inte så bra men det var som psykologen sa, vi ska nog inte ta alla tvång på en och samma gång för det kommer vi inte att orka.

Imorgon hoppas vi att det blir sol som lovat för då blir det aktivitet på någon lekplats. Ludvig mår så mycket bättre av att det händer saker för då hinner han inte med att tänka på allt som han måste tvånga om. Innan har vi varit rädda för om det har blivit för mycket stimulans men det känns som om han är redo för det nu.

Ha en fortsatt skön fredag!

1 kommentar:

  1. Skönt med några lugnare dagar mellan varven, små andningshål! Smart att dela upp hanteringen av hans olika tvång! Ibland får man välja vilka konflikter man ska ta och måltiderna är fler varje dag än antalet duschar, så det är ett bra val att börja med! Kan bara hoppas att han själv tröttnar på att trilskas hela tiden och inser att det blir mycket roligare om man inte gör det! Så roligt att Nora fick leka med sin kompis! Sånt betyder mycket! Lät spännande med Melodifestivalen! Hoppas han får en fantastisk upplevelse som han kan ta med sig och inte trilskas med hörlurarna! ;-)

    Solen skiner så du fick som du önskade! Jag önskar en en härlig dag!
    Kram,
    Annika K

    SvaraRadera