fredag 18 februari 2011

Inget ont som inte har något gott med sig

Idag har det varit en ganska hektisk dag :-)
8,30 var det bad på Hab och när jag hade lämnat av Ludvig med morfar till badet åkte jag och Nora för att handla det nödvändigaste inför helgen. Efteråt körde vi bort till apoteket för att hämta ut Ludvigs kortison, redan i fredags när jag var inne och beställde det kände jag att det säkert skulle bli fel, han verkade ganska ny i kassan. Mycket riktigt så hade inte hans tabletter kommit och när han tittade efter så var det han som hade gjort fel, hade glömt faxa upp beställningen. Dessa tabletter går inte att beställa i det vanliga dataregistret utan måste göras manuellt.
Inga tabletter hemma eftersom det gick en hel del extra vid hans kräkningar i måndags så det var bara till att ringa till barnkliniken och förklara situationen. Tur att de känner oss, de hade några på lager som vi kunde låna så när jag skulle hämta Ludvig från badet så körde vi upp om och hämtade tabletterna. Av en slump så mötte jag Ludvigs läkare i trapphuset så då slapp jag ringa och jaga honom :-)
Han hade pratat med psykiatrikern och nu skulle det skrivas ut någon form av tabletter till honom. Det var nog meningen, att jag skulle göra ett besök på barnkliniken, annars hade jag aldrig träffat läkaren och han hade säkert glömt ringa mig :-)

Klockan ett kom specialpedagogen hit och jobbade med Ludvig, hon var grymt överraskad över framstegen han har gjort. Han var mycket aktiv med spelet de spelade och han hade full fokus på det han skulle göra. Roligt att höra, att man ser framsteg. Nora åkte med farmor&farfar till Vellingeblomman för att titta på påskbyn och på vägen hem hade de kört inom godisfabriken så ni kan ju gissa hur stor påse hon hade med sig hem, hon fick själv peka på det hon ville ha :-) Det blev rejält med fredagsmysgodis.

På söndag ska Nora gå på Disney on Ice med mormor&morfar. Vi har biljetter till Ludvig också men frågan är om han har något ut av det. Jag köpte biljetterna när Ludvig fortfarande hade syn kvar.

Ha en riktigt skön helg!

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Ibland sker bara saker som man inte kunnat förutsäga och det blir bra ändå! Skönt att ni kan få hjälp med tabletterna till Ludvig!
    Vi ska gå hela familjen på Disney on Ice imorgon och jag har tänkt på er. Det känns som en sån sak ni skulle göra men jag undrade om ni tänkte gå med Ludvig. Tror inte heller att det ger honom någonting tyvärr. Allt går ju ut på att se figurerna åka skridskor och det är svårt att översätta i ord! Tror nog han mest skulle bli frustrerad tyvärr! Samtidigt tror jag det är bra för Nora att få all uppmärksamhet!

    Stor kram,
    Annika K

    SvaraRadera
  2. Så himla tröttsamt med medicinmissen, det är ju inte som att du inte har nog att rodda med ändå. Fast super att ni kunde hämta extra på avdelningen.

    Och heja, heja Ludvig!! Sickna framsteg, så gött :D

    SvaraRadera