onsdag 2 februari 2011

En bra dag med bra möte och bra telefonsamtal

I morse ringde jag till LSS handläggaren för att höra om det finns möjlighet till att utöka avlösarservicen. Jag möttes av en telefonsvarare men jag pratade in mitt ärende. Efter lunch körde jag iväg till Ängslättskolan för ett möte med Ludvigs blivande fröken. På parkeringen utanför ringde min telefon och då var det en handläggare från kommunen som hade hört mitt meddelande. Eftersom det inte var samma som beviljat det förra gången så behövde hon läsa på om Ludvigs fall så hon fick personnummer och skulle återkomma.
Medan jag var på möte på skolan så var Kristian iväg på ett möte så avlösaren hade Ludvig och Nora var med hos farmor Gerda (min farmor).
Mötet på skolan gick jättebra och det kändes verkligen bra. Han börjar med två dagar i vecka tio och då ska han vara där lite mer än två timmar åt gången. Varannan fredag har de bad på Habiliteringen och det ska han vara med på, annars är det ca tre dagar i veckan från 8.15 till ca 11 till en början. Efter tre veckor i skolan ska vi ha ett återkopplingsmöte för att se hur det har gått. Det verkar här som om de verkligen gör allt för att tillgodose Ludvigs behov, han ska vara med och bada, han ska vara med på gympan där de har hinderbanor och där skulle de försöka göra så att de kör samma bana flera veckor på rad för att han ska komma in i det. De ville lära sig om hur man ska jobba med synskadade barn och vad de ska tänka på. Hans resurs/assistent är en ung tjej som redan finns på skolan och vet hur man jobbar inom särskolan och som ska vara hur lugn som helst.

Väl hemma igen möttes vi upp allihopa och passade på att fika/äta mellanmål och då berättade jag för avlösaren att jag hade pratat med LSS handläggaren om ev ökning av tid.
I eftermiddags så ringde handläggaren och sa att hon hade läst igenom hans akt och att han givetvis skulle ha fler timmar så nu har vi fått det ökat till 20 timmar i månaden. Så skönt, nu har vi ca 5 timmar i veckan istället för 2,5 timme. Handläggaren frågade hur det hade gått på skolmötet och sa att tveka aldrig för att höra av dig om det är något ni undrar över. En riktigt sympatisk och trevlig tjej, fler sådan inom serviceyrkena :-)
Skickade ett sms till avlösaren för att höra om hon ville ha de ytterligare timmarna och när hon sen ringde upp så sa hon, oj vad det gick snabbt. Hon hade aldrig varit med om ett sådant snabbt beslut förr. Klart att hon ville ha timmarna och det känns så skönt för då vet vi att han känner sig hemma med avlösaren eftersom de känner varandra så väl.

Så en riktigt bra dag har det varit idag, det gillar vi <3

Imorgon är det specialpedagogen på Hab, veckohandling och sen frisören till Ludvig så en ganska innehållsrik dag imorgon.

5 kommentarer:

  1. Heja, heja, heja Ludvig!!! :)

    SvaraRadera
  2. YES!!! Skönt att den nya handläggaren gav er fler timmar. Blir glad för er skull, kram!

    SvaraRadera
  3. Härligt med flyt i kontakterna med myndigheterna :-)

    SvaraRadera
  4. Vad skönt med mer tid och samma avlösare!!! Det gör ju möjligheterna så mycket större och det blir lättare för er att lägga upp timmarna på ett bra sätt när man slipper förhandla med 2 personer! Det ger naturligtvis en större trygghet för Ludvig också att hela tiden vara med samma person! Underbart! Skönt när man får ha med vettiga människor att göra, det är man inte bortskämd med! :-)
    Kram
    Annika K

    SvaraRadera
  5. Tummen upp!
    Marianne

    SvaraRadera