fredag 25 februari 2011

Sjukstuga

Här finns inte så mycket nytt att skriva, händer inte så mycket här för tillfället. Blir nog desto mer om ett par veckor när Ludvig tar det stora steget att börja så nätt att inskolas i skolan.

I onsdags morse vaknade Nora och kändes lite varm och mycket riktigt så hade hon feber. Vi trotsade febern eftersom hon var pigg ändå och körde till Ikea för lunch. Ludvig hade somnat 22,30 på kvällen och vaknade kl 2 så han behövdes aktiveras för att inte ha ett väldigt konstigt beteende. Barnen skötte sig exemplariskt på Ikea och vi höll oss där det inte var så mycket folk :-)
På kvällen somnade Ludvig vid nio men vaknade med ett ryck vid tio och då var det dags igen, kräkningar och hysteri. Denna gången blev det bara två gånger och sen fick han behålla sina extra kortison.
På morgonen var han lika pigg igen och vaknade kl 5 och sen var det full rulle på han hela dagen. Sämre var det med Nora, febern bara steg o steg och hon var helt däckad, pendlade bara mellan sängen och soffan och när hon är så, då är hon verkligen sjuk.

I morse vaknade hon piggare och kunde äta lite frukost men idag är det jag som känner av värk i kroppen, tryck i luftrören och hosta. Ringde till vårdcentralen så de fick tagit halsprov på Nora men det visade ingenting utan de misstänker ett virus. Symtomen på henne är annars väldigt lika så som de har varit innan när hon har haft halsfluss men vi får avvakta och se.
Ludvig har klarat sig än så länge, han har lite hosta men annars inget. Han har varit och badat på Hab idag.

Tyvärr fick vi ringa och säga att vi inte kan komma på melodifestivalen imorgon för det känns inte rättvist mot någon om vi kommer och är krassliga, Vi ska inte klaga för vi har varit friska och krya länge nu så...

Ha en riktigt skön helg!

2 kommentarer:

  1. Usch ja, det är verkligen inte roligt med alla dessa sjukdomar som bara tyckt gå runt, runt i familjerna! Jag fick kräksjuka i måndags och i torsdags satte Winston igång. Olivia får feber i stort sett varje dag och så har det varit sedan i oktober månad, trots det kan jag inte få nån läkare att ta prov på henne! Förstår inte det????
    Min styvson är här och igår fick vi ett ryck så vi köpte biljetter till gårdagens genrep av Melodifestivalen! Winston fick vara hos mormor och morfar, men de andra 2 tyckte det var jättespännande! Själv gillade jag timmen innan själva tävlingen började....så intresserad är jag! Trist att ni inte kan gå idag, för det är ändå ganska speciellt och det mesta är bara för öronen så Ludvig kunde kanske ha fått nåt ut av det! Är man sjuk så är man, inte mycket att göra åt! Man kan ju se det på TV också och mest troligt är de tillbaka i Malmö nästa år också!

    Hoppas ni kryar på er ordentligt allihop!
    Stor kram,
    Annika K

    SvaraRadera
  2. Hej igen!
    Om det är nån tröst så har min dotter kräkts hela natten och min man började idag på morgonen! :-( M a o är det sjukstuga här också! Hoppas dock att ni mår bättre idag!

    Kram,
    Annika K

    SvaraRadera