torsdag 10 februari 2011

Det kommer att bli en låååång dag

Gårdagen var fruktansvärd, allt var bra från morgon fram till elva och sen hände någonting. Det blev totalt glapp hos Ludvig och ingenting funkade och tvången de avlöste varandra. Jag ringde till morfar som skulle hämta mormor tidigt på jobb och frågade om de kunde hämta Nora. Jag lider så med henne för att hon ska behöva se dessa frispel som Ludvig får. De kom efter 10 minuter och hämtade henne och efter två timmars kämpande för att få ner Ludvig från ovanvåningen så kom avlösaren (som tur var). Hon lyckades bryta och tog honom med ner så han fick i sig sin lunch och därefter var han lugn. De gick sen ut en runda i byn, hade lite rullstolsträning, busade på lekplatsen och hade det allmänt mysigt.
På kvällen började det igen så det slutade med att han fick vara utan kvällsmat och jag pratade med psykologen om hur vi ska gå tillväga. Det vi måste göra är att inte gå in i en kamp när han tvångar utan försöka bryta det och vara riktigt bestämda, inte ge honom något utrymme till att vela. Hon sa att vi inte behövde ta alla tvång meddetsamma för det orkar vi säkert inte men ta det största och det är trappan. Så idag ska jag göra ett tappert försök till att försöka styra honom utan att han börjar tveka i trappan, han får bli hur arg som helst för det går förhoppningsvis över.

Han somnade efter nio igår kväll och jag hörde honom kl 1,30 i natt men min förhoppning var ju att han skulle somna om men ack vad jag bedrog mig. Så en lång dag lär det bli för oss, han och jag har varit vakna sen dess. Följer han sitt mönster sen tidigare så lär han ändå inte somna tidigare ikväll så...

Imorgon ska jag hämta Noras kompis på dagis så de får leka lite. Vi hoppas att hon inte har hunnit bli smittad av sin systers halsfluss för Nora saknar Frida så otroligt mycket och det första hon sa i morse när hon vaknade, vad är det för dag? När jag svarade torsdag blev hon överlycklig och sa imorgon är det fredag och jag ska leka med Frida. Vi måste baka något när Frida ska komma eller hur mamma??? Hmm vad svarar vi på det, hon har lärt sig bra, att man ska ju ha något nybakat när det kommer gäster <3

Ha en bra dag!

4 kommentarer:

  1. Bara hör av dig när det är såna dagar så kan Nora kom in här en stund och leka! Hoppas allt löser sig snart alla ers skull.

    SvaraRadera
  2. Åh vad ni får kämpa!

    Tänker på er!

    Kram fr Karin

    SvaraRadera
  3. Fy så trist och tröttsamt med alla dessa tvång och trilskande, båder för er, för Nora och framförallt för Ludvig. Hoppas så att ni hittar någon metod som fungerar för att bryta och kanske avstyra tvånget.

    Och det låter som en mycket mysig idé att baka lite :)

    Kramar!

    SvaraRadera
  4. Vad gäller bakning så hör man tydligt att det är mammas flicka! :-)

    Men fy vad jobbigt med dessa hysteriska utbrott och tvång som man bara inte kommer åt! Tror också det gäller att vara bestämd och inte ge honom nåt utrymme, men det låter säkert enklare än vad det är! När man inte får sova om nätterna heller har man definitivt inte ork eller tålamod till sådana dagar! Det är ju för väl mitt i allt att det går så bra med avlösaren för det behöver du absolut! Tänker på dig, känner med dig och finns här om du behöver mig!

    Stor kram,
    Annika K

    SvaraRadera