tisdag 15 februari 2011

Har fått gjort lite nytta idag

Idag har jag ringt och ordnat så Nora ska börja på gympa här i byn, visserligen har halva terminen gått men de hade platser kvar så imorgon ska hon börja. Förra terminen så dansade hon här men tyvärr så har de ingen dans för de små denna terminen. Hon älskade verkligen sin dans och såg så fram emot det. Nu hoppas jag att hon gillar gympan lika mycket :-)

Har skickat ett mejl till företaget som var här och fixade till vår värmepump i förra veckan. Det blev isbildning i ute delen av pumpen och då såg vi att den hade lossnat från tegelväggen så vi ringde till företaget som satte upp den för tre år sedan. De kom ut i förra veckan och borrade upp en ny bult och satte fast den. Han var här i ca 20 minuter och igår kom räkningen. 1/5 av priset som vi betalade för pumpen med installation blev det. Vilken grym timpenning, jag var tvungen att ifrågasätta prissättningen.

Igår när vi var på Hab så sa jag till specialpedagogen att om hon mötte Ludvigs läkare i korridoren så kunde hon påminna honom om ev medicinering till Ludvig. Hon skulle träffa honom som i eftermiddags så hon skulle prata med honom. Hon ringde i eftermiddags och berättade att han inte hade "tänkt" klart ännu och skulle träffa en annan kollega imorgon för att rådgöra och sen höra av sig till oss.

Jag och Nora körde en sväng till Mobilia för att hämta ut två paket som låg på posten och då passade vi på att skicka ett brev till en av Ludvigs andra läkare. Har varit i kontakt med någon som varit i kontakt med läkemedelsverket (eller nått) angående medicinen som de tagit bort från högkostnadsskyddet. Jag lovade att skicka svaret till Ludvigs läkare för att de sen ska kunna gå vidare.

Imorgon ska vi till hjälpmedelscentralen för att prova ut en rollator till Ludvig, eller rättare sagt vi ska se om han är intresserad av att gå med en.

Nu hoppas jag på en lugn natt och att jag kan få i varje fall 5-6 timmars sömn i ett sträck, det hade varit sååååå skönt.

1 kommentar:

  1. Usch, allt detta extra arbete man åker på! Låter inte klokt att det ska kosta så mycket för att sätta i en extra bult!!! Sen allt arbete för att dyr medicin inte ska omfattas av högkostnadskortet. Det är inte klokt! Måste själv hämta ut nya allergimediciner och sprutor nu, vilka inte heller ingår och jag blir lika förbannad varje gång!
    Låter kul med Noras gympa! Winston hade också behövt nåt sånt för att få utlopp för allt spring i benen! Visste inte ens att det fanns här i Tygelsjö! Blir bra för henne att få nåt som är bara hennes!
    Stor kram,
    Annika K

    SvaraRadera