söndag 26 december 2010

Julfirande


Jag tyckte att jag låg så bra till det i mitt julschema men trots att det mesta var förberett och klart så tog det nästan hela dagen att bli helt klar till gästerna kom.
Vi firade här hemma med våra föräldrar, syskon med familjer och min farmor så 14 stycken blev vi. Inte så jättemånga men det räcker till :-)
Nora blev rädd för tomten och gömde sig först i morbror Patriks halsgrop och sen i mormors. Ludvig fick känna på tomtens luva och skägg och det såg ut som om han reagerade lite men tyvärr så vet vi inte hur mycket som går in hos honom eftersom han inte sen säger något om det. Han var inte så intresserad av att öppna sina paket utan det var mormor som drog av pappret och sen fick han känna på paketen. Det som var mest intressant just för stunden var de stora tärningar vi hade köpt till honom, mjuka stora tärningar där prickarna var urgröpta så han kan känna prickarna.
Vi såg ganska snabbt att det tog på hans krafter att vara nere bland alla ljud och paket så han fick gå upp på sitt rum igen och sätta sig i sin "skrubbeskrämmare" och bearbeta dagen/kvällen. Där vet vi att han känner sig trygg och har roligt för det hör vi.



Igår tog vi det lugnt på dagen och sen på eftermiddagen åkte vi hem till mormor&morfar så barnen fick bada och sen åt vi middag där. Inga rester av julmat
utan storkyckling, kokt potatis, sås och brysselkål.

Idag var första dagen på länge som barnen tog en någorlunda sovmorgon, de vaknade inte förrän efter åtta. Då hade Kristian redan blivit hämtad av min bror, de skulle iväg på rean för att kolla på en dator för vet ni vad vi fick för julklapp, vår dator kraschade (inte den bästa julklappen kan jag lova). Där var ingen dator som passade maken så...nu ska han beställa en istället.
När han kom hem så körde jag iväg en sväng för att kolla på mellandagsrean men precis som vanligt så inser jag att jag verkligen hatar att trängas med alla andra som är ute. Första butiken jag kom in i var okej för där hade inte hunnit in några andra så där hittade jag två par byxor till Kristian och en kofta till mig själv. Det blev inga andra butiker för jag fick bara panik över allt folk. Hämtade ut ett paket på posten, handlade mat till barnen på McDonalds och premiär semlor på kondiset och sen körde jag hem.
Ikväll dukas julbordet upp på nytt, måste ju äta upp resterna idag.



2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig - kan man undvika rean är det skönt! Jag betalar nästan hellre ord. pris än att behöva trängas på Annandagen. När jag jobbade i butik fick man antingen jobba Julafton eller Annandagen - jag tog alltid Julafton - så glada människor med det roliga framför sig. På Annandagen - alla sura som ville byta felklappar och handla billigt. Jag skulle ha åkt in med Kata idag (samtidigt visa dem promenadstråket till Hylliestationen) med de fick andra planer och jag var lika glad! Nu har jag huset för mig själv ett par timmar och det kan man njuta av fär det händer så sällan. Sen är det roligt när alla är hemma igen.

    Tack för det söta kortet som jag även så pryda dörren på Äpplets dagis när vi hälsade på där!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Verkar som att ni hade en mysig julafton ihop! Skönt. Och jag håller med dig, mellandagsreor är för hemska! Folk är ju som galna på att komma först... nej, jag har nog inte varit på någon rea på flera år (och genast sköt min ålder i höjden med cirka tio år ;)).

    Kram!

    SvaraRadera