fredag 3 december 2010

Lite dryg period för tillfället

Jaha, vad händer här för tillfället egentligen? Inte så mycket saker just nu. Nora har varit hemma hela veckan för hon är fortfarande ganska sliten och trött. Tänkte att hon skulle få gå till dagis på måndag men så fick jag meddelande från dagis att de har fått kräksjuka där så frågan är om jag inte kommer att ha henne hemma nästa vecka också, i varje fall de första dagarna. Anledningen är att om vi kan undvika det så är det bäst för oss alla. Får Ludvig det så vet vi att vi måste åka in direkt eftersom hans kropp inte kan ta hand om kräksjuka själv, han måste ha cortison intravenöst och även saltlösning för att kroppen ska må bra. Visst kan man få det var som men vi behöver ju inte vistas precis där vi vet att det finns sjuka personer så...vi får se på måndag hur vi gör.

Själv har jag nog fått alla människors bakterier, har fått en förkylning som är grym. Började i onsdags och jag är igång och nyser fortfarande, brukar ju sluta när förkylningen har brutit ut men...

Med Ludvig är det som vanligt, vi hoppade över specialpedagogen igår pga min förkylning och sen eftersom det var så mycket snö. I onsdags var Kristian med honom och badade på Hab och det gillar han verkligen. Det är tur att vi har bad en gång i veckan till honom, han blir lite modigare när han är i vattnet.
Annars så är vi inne i en period som är ganska dryg just nu med honom, som jag har skrivit tidigare så när vi går uppåt på något så faller något annat. Nu har vi problem vid mat med honom, visst han äter, han vill testa lite några nya saker och han säger att magen kurrar så det är bra. Istället är det tiden det tar för honom att äta, han maler sönder allt i munnen och vill inte svälja eller om det är att han tycker det är jobbigt att svälja det vet vi inte. Det tar mellan 1,5-2 timmar vid varje måltid så ni kan själv räkna ut hur mycket tid vi spenderar vid matbordet för vi äter ju minst tre gånger per dag men oftast är det ju något mellanmål in emellan så...
I morse tog det 1,5 timme för att få i sig två mackor och därefter så säger han surt att magen kurrar men tyvärr så kunde vi inte låta han få mer macka för då hade vi nästan låtit honom sitta tills det var dags för lunch. Mellan varje tugga måste vi påminna honom att äta, att tugga, vi får påminna honom att svälja, att stoppa in mer mat i munnen osv. Vet inte om det är så att det är så mycket annan aktivitet i hans hjärna nu så han blockerar detta med att svälja. Han har även en massa andra tvång som måste göras mellan varje tugga och så hamnar han i sin lilla värld och så måste han prata lite och skratta lite. Händer det sen att han råkar tappa en bit eller råkar lägga handen i maten när han lägger ner sina bestick så blir han så arg att han inte ska äta mer och då kan vi bråka om det i en timme om vi har otur. Då sitter han bara och vägrar att ta maten samtidigt som han säger att magen kurrar och inget hjälper för att bryta detta mönster. Någon gång har vi fått ta upp honom och duscha honom, precis som att göra en nystart på honom, ren, nya kläder och en glad Ludvig.
Sömnen är det fortfarande lite si och så med, han somnar vid 21.30 och vaknar allt mellan 4 och 7. Han nöjer sig med att ligga kvar eller sitta i sängen fram till sju så det är okej men har vi otur så måste han torka sin näsa (tvång) var femte minut så då är frågan om det är värt att ligga kvar den stunden :-)

En positiv sak är i varje fall att han gillar att vara ute i snön. Idag tänkte vi ta med barnen ut och åka pulka men Nora kände inte för det utan sa, mamma du och jag kan stanna inne istället :-) så jag frågade henne om hon ville följa med och veckohandla. Våra barn är inte bortskämda med att få följa med och handla, det gör jag helst ensam. Nora valde att följa med och handla framför att vara ute och leka i snön, undrar hur många barn som hade gjort det. Hon var grymt duktig när vi gick i affären, inte något hon tjatade om att hon ville ha, satt bara snällt i kundvagnen och tittade stort efter ett syskonpar som sprang omkring i butiken och skrek om allt de ville ha. Medan vi var och handlade så var killarna ute och åkte pulka och Ludvig njöt.

Nu är det dags för avkoppling i soffan till idol.

Ha en riktigt skön helg!

1 kommentar:

  1. "Inte bortskämda med att få följa med och handla"....skrev du! I vår familj är det jag som inte är bortskämd med att få åka och handla själv! Liksom du gör jag det helst ensam, men med en make som är borta 4 veckor i sträck har jag inget annat val än att ta med dem!
    Inte heller funkar sömnen här hemma men det är mest jag som har problem med det! Winston vaknar sedan en tid tillbaka varje natt och är ledsen, men annars sover de hyfsat....utom inatt när deras kusin sovit över! Hörde tjejerna ligga och prata kl 3 inatt och kl 5 gick de upp! En kvar senare kom även Winston och nu är det full rulle! Det blir en låååång dag idag känner jag! Hoppas er blir lugnare och att du kryar på dig!
    Kram,
    Annika K

    SvaraRadera