torsdag 16 december 2010

Telefonsamtal

Igår ringde de först från skolan, särskolesamordnaren. Vi hinner inte få ihop något möte innan jullovet och det är förståeligt med tanke på att det bara är knappt en vecka kvar till julafton. Efter lovet och alla helger så ska det kallas samman till ett möte och så ska vi se om vi kan hitta en bra lösning för Ludvig, hur mycket han kan vara med, var han ska vara och på vilka lektioner och sen är det väl tänkt att han ska testa om det är rätt plats för honom. Det känns bra även om vi vet att det inte är helt klart ännu, att det är där han ska vara men det som känns bra är att det är på gång.

Mitt i kvällsmaten ringde hans läkare för att höra om hur det gick här hemma. Han ska vara ledig nu i två veckor och ville kolla läget innan han gick på ledighet.
Vi pratade om att det känns som om det har blivit bättre med att svälja men att tvången tar över vid måltiderna. Läkarna hade pratat med öronläkaren och de sa att de kan inte se så mycket om sväljreflexerna utan att göra en svalgröntgen och det är inte det lättaste att göra på Ludvig så ju bättre han hinner bli innan vi får en remiss dit desto mindre angeläget är det att göra den enligt Ludvigs läkare och det känns bra. Annars frågade han om vi såg några andra förändringar, om det var bättre eller sämre. Vi ser inte så mycket förändringar just nu, visst där kommer en del klara ord, han kastar inte saker han får i sina händer vilket han gjorde tidigare så det kan väl kallas framsteg. Det viktiga här är att det inte sker försämringar.
En liten försämring ser vi dock och det är att hans högerben inte hänger med riktigt som det ska, vad det beror på vet vi inte men vi avvaktar och ser vad som händer. Kanske det är kylan som gör att han stelnar till lite mer.
Det kändes skönt att höra från läkaren nu innan juluppehållet och han sa att om det är något så kan avdelningen alltid söka honom om det är något akut.

3 kommentarer:

  1. Hej
    Tittade på korten från Lucia och måste bara säga, vilka underbart söta ungar!
    M¨ste också säga att jag beundrar ert sätt att ta situationen, ni är fantastiska föräldrar! Ha det gott Yvonne

    SvaraRadera
  2. Så fint av läkaren att ringa och höra hur det var med er innan han gick på ledighet. Ibland förvånar de en, de där läkarna :)

    SvaraRadera
  3. Fantastiskt med en läkare som verkligen engagerar sig! Känns också lite som att hans problem att svälja inte skulle bero på att hans sjukdom på något sätt blivit värre eftersom de inte ser det som angeläget att göra fler undersökningar? Skönt mitt i allt!

    Flinade till lite i ditt förra inlägg där du skrev om smörkola och rocky road: jag ser att det är en till som gillar Leila Lindholm! :-)

    Vi hade julbord för alla familjemedlemmar igår kväll och jag är väldigt trött idag, så det blir nog en lugn hemma dag idag! Hoppas det blir mysigt för er också med gran och allt!

    Stor kram,
    Annika K

    SvaraRadera