torsdag 16 december 2010

Sammanfattning av dessa tre dagar.

Lite av min energi har kommit tillbaks, huvudvärken kommer bara sådär varannan dag nu så visst är det bättre.
Som jag skrev blev det inget luciafirande på dagis men vi firade här hemma istället. Samtalet med Försäkringskassan gick väl så bra som det kan, damen ställde samma fråga ungefär 20 gånger. Jag förstår att de måste ställa de för där är säkert många som tyvärr utnyttjar de tjänster/saker man kan söka genom dem. För mig är det tråkigt att behöva upprepa att Ludvig faktiskt inte kan gå själv utan levande stöd. Han kan inte stå helt själv utan stöd så länge osv. Men i det hela gick samtalet bra.

I tisdags körde vi iväg och slängde skräp och sen handlade vi mat med oss till morfar och passade på att äta lunch där innan det var dags för Ludvig och Kristian att åka till Hab och möta upp teamet där. Jag och Nora passade på att åka och handla lite och sen åkte vi till killarna och gick ner till dem i bollhavet och den stora vattensängen. Ludvigs humör hade varit gräsligt under hela förmiddagen men han hade lugnat ner sig tills vi kom.
På kvällen kom farmor och farfar hit, vi fick en jättefin julgransmatta som farmor har broderat. Vi passade på att äta kvällsmat tillsammans med dem, jag hade kokt fisksoppa, vad passar bättre än soppa när det är så fruktansvärt kallt ute.

Igår kom psykologen hit och hon kom lagom under ett utbrott som Ludvig hade. Det vi tjafsar mycket om nu är att han hela tiden måste torka munnen, det har hållit i sig ganska länge nu. Hans läppar är helt spruckna och det känns säkert obehagligt så därför måste han torka ännu mer. Psykologen kom med ett tips, att vi inte själv hade kommit på det :-), att sätta vaselin på pappret som han torkar med. Vi testade och det funkade om där inte var för mycket på det så nu får han vaselinpapper när vi ser att läpparna är helt uttorkade igen. På eftermiddagen så åkte vi iväg och köpte en gran och sen fick jag ett ryck och gjorde julgodis. Det blev smörkola med apelsin, rocky road, ischoklad och sen en plåt med saffransmuffins.

Idag ska vi gå till dagis och hämta Noras bästis efter lunch och så ska de få leka här. Nora har bestämt att de ska baka pepparkakor så det får vi ju göra :-)
Sen ska granen pyntas och göras fin.

1 kommentar:

  1. Heja, vad fint det blivit med den nya headern! :)

    Och så bra att ni kunde få tips om att göra med Ludvigs "torkande", att sätta vaselin. Förstår att det måste vara jobbigt med alla tvång han har - både för er del, men också för Ludvigs skull.

    Och att ni hunnit med att både baka och få in granen - mys. Jag funderar på att baka hela tiden, men har inte kommit till skott ännu, får se om jag orkar det idag ;)

    Heja Ludvig, fortsätt kämpa!

    Kramar!

    SvaraRadera