söndag 5 juni 2011

Allt tar sin tid

Ludvig är envis som ni säkert vet (undrar var han har det ifrån), han har vägrat att ta av sig sin huvtröja trots denna värme vi har haft denna vecka.
Varje gång vi ska gå ut säger han, fleecejackan och blir så otroligt arg om han inte får den på sig. Det är som om han går helt in i sig själv och kommer inte tillbaks förrän han får den på sig. Kan säga att det såg ganska lustigt ut här häromdagen när Nora sprang i sin baddräkt och Ludvig kom i jeans, tjock tröja, strumpor och sandaler :-)

Dessa dagar har vi fyllt på poolen och Nora har njutit medan Ludvig inte alls har varit intresserad. Vi har tagit fram honom så han har fått känna på vattnet och han var med och pumpade upp poolen men som sagt inget intresse. Igår var han ute och gungade efter att han hade känt på vattnet och sen åkte han på rutschkanan och rätt som det var så började han skratta hysteriskt och började vingla till på gräset och sen säger han, pool, pool och då var det som om det hade nått fram. Han fick på sig sina badkläder och han hade så kul i vattnet och han och Nora busade som vilka två syskon som helst. Hade dragkamp om sakerna i vattnet. Han kom på en sån grym strategi hur han skulle ta sig i och ur den eftersom balansen inte tillåter att gå över kanten men för att slippa att få hjälp kom han på att han kunde sätta händerna i gräset och sen åla sig ur och likadant i sen och detta gjorde han säkert 20 gånger bara för att han kunde :-), grym kille.

En grym syster till Ludvig är det oxå, de skulle ha lite chips igår och Ludvig fick sin skål men den ville han inte alls ha utan han vill ha ett chips i taget i handen och då sätter sig Nora bredvid honom i hammocken och ger honom ett i taget i hans hand och ni skulle sett vilken teknik hon har fått in för att få honom att ta det rätt så det inte faller ut ur hans hand. Äkta syskonkärlek där, hon är fantastisk mot honom men bara när hon själv vill och det är väl så det ska vara. Hon är ju ingen assistent utan hon är hans syster <3

3 kommentarer:

  1. Undra på att det var skönt för Ludvig att få byta fleecen till att svalka sig i poolen! Vad härligt att han fick upp intresset för den!

    Nora är verkligen en raring, och säkert är det skönt för henne också att få kontakt med honom och kunna läsa hans önskemål, som med chipsen.

    Roligt att höra att ni totalt sett har lite medvind nu.

    Kram från Karin

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Ja, vilken underbar sommar vi fick helt plötsligt! Skönt att kunna vara ute hela dagarna! Ludvig låter precis som Ludvig: han behöver tid på sig för att vänja sig och när han väl bestämmer sig, kan han allt! Det är bara vi vuxna som sätter upp tidsramar och former för hur allt ska gå till, tror jag! Fick barnen bestämma, skulle mycket se annorlunda ut (inte alltid helt bra kanske, men många gånger skulle de säkert förvåna oss)!
    Nora har blivit en stor tjej! Så fort det gick! Vad skönt att hon väljer att anpassa sig till hur ert liv ser ut istället för att göra revolt mot allt. Att det sen inte passar henne hela tiden är ett gott tecken: hon är en stark tjej med en egen vilja, en egen personlighet och ett stort hjärta!

    Kram,
    Annika K

    SvaraRadera
  3. Hej! Vilken härlig läsning du bjuder på, underbart att se dessa bilder på Ludwig! Han ser verkligen ut att njuta där i vattnet :)

    Kram på er!

    SvaraRadera