söndag 5 juni 2011

Är du Kristian

Som jag skrev häromdagen så kommer det fler o fler ord från Ludvig, ord som vi inte har hört på väldigt länge. Vet inte om det bara är vi föräldrar som hör alla ord han säger eftersom vi har lärt oss filtrera oljuden det annars kommer från honom men det känns så underbart för varje nytt ord vi hör.

Nu ikväll när han skulle duscha så satt han som vanligt på sin pall och försökte få av sig sina kläder och när Kristian kommer tillbaks till toaletten säger Ludvig, är du Kristian, är du Kristian, säger mamma :-)
Han har blivit grym på att få av sig sina kläder och har full koll på att de ska till tvättebinget (som han säger) och då är det meningen att vi ska hjälpa honom dit så han kan slänga kläderna till tvätt.

Andra ord som har kommit under helgen är bl a mamma, pappa, pool, rutschkana, fleecejacka, apotek. De kommer ju inte när vi pratar med honom om något utan de bara kommer men som jag sa, varje nytt ord känns så bra.
I fredags på badet på Hab hade han gjort stora framsteg, han både försökte dyka, gå själv och åkte även rutschkanan ner i badet. Medan killarna var och badade passade jag och Nora på att möta mormor i Pildammarna för en fika.

Tyvärr har vi ganska jobbiga morgnar nu, han vill inte ta tabletterna och han måste "trotsa" ca en timme innan han börjar äta. Det är väl sin sak när vi är lediga men på tisdag är det dags för skolan igen och då känns det inte som om det utrymmet finns. Behöver väl kanske inte vara trots, kan lika väl vara ett tvång, att han inte kan komma till skott och veta vad han vill, äta eller borsta tänderna eller ta tabletterna eller om han ska skjorta eller tröja eller om han har ätit eller ska äta. Tyvärr så är det så vår vardag ser ut och det gäller verkligen att inte ge för mycket utrymme för honom att välja.

2 kommentarer:

  1. Jodå, vi utomstående hör också dem tydliga orden när vi är på besök ;) Ps oss kan ni hälsa på även mitt i veckan

    SvaraRadera
  2. Gud vad härligt att det kommer mer och mer ord, och att han uppskattar vissa saker lite bättre. Hoppas verkligen att det här med tvången vänder snart, och att även det blir bättre.

    Kram till er i sommarvärmen!

    SvaraRadera