söndag 26 juni 2011

Midsommarhelgen

Midsommarafton började inte så bra men den blev bättre. Ludvig var gnällig, tvångade och var allmänt dryg på morgonen. Han är svår att få ner för trappan igen, han vill inte ta sina tabletter, han envisas med att försöka ta på sig kläderna själv och när vi då försöker hjälpa honom så drar han av dem igen osv.

Det var meningen att vi skulle gå ner till byns midsommarfirande men det började droppa regn precis när vi skulle gå och vi hade precis haft ett enormt utbrott från Ludvig så vi valde att sätta oss i bilen (det brukar lugna honom). Han hade sagt flera gånger att han hade ont men vi vet inte var, han sa att han började få feber men där var ingen så vi försökte få i honom en alvedon men tji fick vi.
Han lugnade sig i varje fall när vi satte oss i bilen och vi körde hem till mormor&morfar för att hämta jordgubbarna som vi skulle ha senare på kvällen. Vi köpte med oss en glass som barnen skulle få äta hos dem. Nora åt den glatt men Ludvig vägrade, han tänkte inte äta något där, han skulle bara busa.

Vi körde hem och barnen fick lunch och sen när det var dags för medicinen klockan två så fick vi i Ludvig en alvedon samtidigt och sen vände det.
Klockan tre kom våra gäster, mormor&morfar och Kristians bror med familj och resten av dagen flöt på bra.
Som vanligt hade vi alldeles för mycket sill, att vi aldrig lär oss. Barnen slapp sill :-), de fick kyckling, ris och currysås istället, en av Noras favoriter. Nora hade kul med sina kusiner och Ludvig hade det bra på sitt sätt.
Det blev ändå kanske lite för mycket för Ludvig för han hade riktigt svårt att somna på kvällen och han fortsatte prata om att han började få feber men till slut så sov han.

Igår bjöd vi in grannarna på resterna av sillen och där är fortfarande kvar men idag sa jag nej till sill, det blev grillat istället :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar