fredag 3 juni 2011

Begravning

Innan vi flyttade hit så gick Ludvig på ett annat dagis, ett dagis som tillhörde kyrkan och de firade påsk och jul i kyrkan och hade fika tillsammans med oss föräldrar i tillhörande lokal. Våra barn är döpta i den kyrkan och vi gifte oss även där. Det känns hemma på något sätt där eftersom alla där vet och känner till hela situationen med Ludvig. Ludvig har satt stora spår efter sig där, han var en väldigt speciell liten kille och jag tror att de flesta kommer ihåg honom, både bland personal i kyrkan och personal på förskolan och även bland föräldrarna till barnen på förskolan.
När farmor gick bort så gick tankarna direkt till denna kyrka och den präst som döpt våra barn och vi frågade om han hade tid att hålla i gudtjänsten och det hade han.
Farmor är född i Danmark och har mer än halva sin familj där och alla kom till hennes begravning och det var så stort <3
Gudstjänsten var jättefin och solisten sjöng så otroligt vackert. De blandade så det sjöngs både svenska och danska psalmer.
Efteråt hade vi lite mat inne i tillhörande lokal och alla var så otroligt nöjda och flera av de danska sa samma sak, de hade aldrig varit på en sådan fin begravning förr.
Jag tror att vi alla är glada över valet och jag vet att farmor hade uppskattat det eftersom hon har varit med på både dop och bröllop där.
Avlösaren hade Ludvig här hemma och när vi drack kaffe kom hon och lämnade Ludvig till oss. Jag ville se hans reaktion när han kom in i kyrkan och lokalen. Direkt när han kom in började han lukta och det spred sig ett leende i ansiktet. Det var inga problem för han att ta av sig jacka, keps och även sandalerna flög. Det var roligt att se och det var många som blev glada över att träffa Ludvig eftersom det är sällan vi ses allihop och de bara hör om Ludvig.
Nu är alla borta i den äldsta generationen hos oss och nu hoppas vi det dröjer innan vi behöver gå på fler begravningar. Jag och Kristian har hunnit med ganska många sen vi träffades för 9 år sen, sex stycken tror jag det är och det känns tillräckligt på ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar