onsdag 15 juni 2011

Här var det halsfluss, framsteg i skolan och sommarfest

Imorse vaknade Nora med närmre 40 graders feber och när hon kom upp så sa hon, jag har lite ont i benet, lite ont i ryggen, lite ont i armen osv och slutligen kom det, jag har ont i örat. Hmm, Nora har ganska lätt för att få öroninflammation och den senaste för knappt 1,5 månad sen då var där spricka på trumhinnan så jag ringde till vårdcentralen direkt imorse trots att hon bara haft feber sen igår.
Sköterskan som svarade är inte min favorit, hon vill inte gärna boka in några tider så mitt hopp om att få en tid var inte stor.
Jag förklarade som det var och om senaste gången och hon gick in och tittade i hennes journal och sa att vi fick en tid till 11,20 och det bästa av allt, vi fick till samma underbara läkare som förra gången.
Kristian åkte iväg med henne medan jag hämtade Ludvig och sen möttes vi upp hemma.
Det var ingen öroninflammation utan halsfluss och det hade vi inte en tanke på eftersom vi alltid har fått höra att det gör inget utslag förrän tre dygn efter febern har kommit så...Halsfluss har hon också väldigt lätt att få, hon blir aldrig bara vanligt förkyld utan det sätter sig nästan alltid som öroninflammation eller halsfluss eller bara som skyhög feber. Varför kan inte ett barn följa de vanliga barnmönsterna???

Idag var det sommarfesten på Hab och den hade Nora sett framemot men istället för att vara med och festa låg hon däckad i soffan. Jag och Ludvig åkte dit men det var ganska meningslöst för hans del, han var inte alls intresserad. Han blev glad i varje fall när vi mötte en av hans klasskompisar, han känner igen hennes ljud :-) och sen kom det lite leende när de började sjunga. Jag hjälpte honom att göra rörelserna till huvud, axlar, knä o tå och då skrattade han till. Även när de sjöng klappa händerna kom det leende, vet ju inte om det var för att han kände igen musiken eller om det var något annat kul som rörde sig i hans huvud.

När jag hämtade Ludvig i skolan idag så var det bara positiva framsteg där. Han hade suttit på golvet och haft något djur (en häst tror jag) som låter och sen hade han krypt över klassrummet till ett skåp och känt där och sen vänt om och krypt tillbaka där han startade och hela tiden höll han den gnäggande hästen i handen. Kändes som så som han gjorde igår, tränar på att orientera sig. Detta ser jag som ett tecken på att han känner sig trygg, att våga att röra sig själv i ett rum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar