torsdag 15 juli 2010

Barnen sover så gott i sina "nya" sängar

Både Ludvig och Nora har sovit gott i sina "nya" sängar nu två nätter i rad men vi ska väl inte ropa hej ännu eller...
Fortfarande så har Ludvig svårt att sova så inatt vaknade han innan fyra och låg och pratade med sig själv eller med sina nallar. Tror han fick betat av en hel del samtalsämne, bl a färgerna på europas flaggor, vad man pratar i de olika länderna, skarpa mediciner gör att man tappar håret och en hel del till. Strax innan sex så tyckte han att rummet var läskigt så då gick jag in och pratade med honom och sa att det inte var läskigt och då lugnade han sig, då fick han istället för sig att han behövde bajsa och när jag sa att det behöver du nog inte då svarade han mig, ska jag sova? Ja det är natt så du ska sova, så säger han, kan man bajsa när man ligger ner och så började han skratta. Han slumrade till igen och sov sen till klockan åtta då han fortsatte prata med sina nallar eller om han ser någon annan som han pratar med.
Det gör inget att han ligger och pratar, har det hellre så här än som vi hade det strax efter att vi kommit hem då han bara låg och skrek och inte kunde få fram vad det var han ville.

Det verkar som om språket har blivit så mycket klarare, han svamlar inte så mycket och orden kommer inte så stötvis som det har gjort tidigare. Visst att det kan bli så fortfarande men det är mest när han blir trängd eller om vi pratar på och ställer frågor till honom men en liten bit i taget...

Idag tog vi en paus från stranden vilket var tur med tanke på vilken regnskur det kom :-) Istället köpte vi fika med oss och körde hem en sväng till farmor. Barnen lekte en bra stund där och sen ikväll efter middagen så badade de en stund i poolen.
Nu ligger de i sina sängar och förhoppningsvis vilar ut för en ny dag på stranden imorgon. Vi stannar aldrig många timmar på stranden eftersom Ludvig helst inte ska vistas i solen. Har han nu klarat transplantationen så bra så vore det väl hemskt att riskera något bara för att vi vill vara i solen.

1 kommentar:

  1. Vad glad jag blir när jag läser om Ludvigs framsteg.
    Max sa att han velat vara med på förälder-syskon-barn-ALD-träffen. Så nu måste vi ha en till ganska snart.

    Jag skulle vilja bjuda hem er alla, fungerar det för Ludvig? Amanda ska komma hem till Sverige i augusti, så det vore roligt om hon kunde vara med. Kanske i början av September? Då kan vi fortfarande vara utomhus, för smittskyddets skull.

    Kram.
    Annette

    SvaraRadera