söndag 11 juli 2010

Måste testa olika saker för att se om de fungerar...

Idag testade vi något nytt, ikväll när Ludvig skulle lägga sig så la vi ner hans madrass på golvet och tänkte att han kunde sova där. Han vill ju inte sova i sin säng eftersom den är för hög och på golvet kan han knappast tycka det är för högt. En timme höll han på att skrika om att det var för läskigt, det var spöke, han var ensam (trots musik och att jag låg inne hos honom) så nu ligger han i min säng igen. Gör ett nytt försök imorgon, skam den som ger sig eller...
Han har fått nytt mantra nu också, varje gång det är att vi ska göra något, äta, gå ner för trapporna, sova så ska han bajsa. Så minst tio gånger om dagen sätter vi honom på toaletten, tråkigast är det ju på natten om han vaknar för då kan det bli två tre gånger då också. Som jag har skrivit innan så är han ganska smart och uträknad så nu när vi inte nappar på om han säger att han behöver bajsa (om vi vet att han precis har varit på toaletten) då säger han att han måste kräkas för då vet han att där blir fart på oss och att han får komma upp, har han sen tur så slipper han lägga sig igen (beroende på vad klockan är). Han gjorde så nu när han la sig på madrassen på golvet, när han skrikit en halvtimme så säger han, måste kräkas så jag tog in honom på toaletten och ställde honom där, då säger han, nä jag kan inte, där kommer inget och så kom världens leende och så trodde han att jag skulle lägga in honom i våra sängar. Han är envis men jag är lite mer envis än honom :-)

En annan sak jag testar nu det är att fånga hans koncentration, att se om jag kan få gensvar på det jag börjar prata om. Jag håller honom väldigt när mig och så säger jag tyst och tar på hans mun och sen tar jag på hans öra och säger lyssna och så börjar jag med det jag vill ha sagt. Eftersom han tappar koncentrationen väldigt fort så gäller det att vara kortfattad, bara ett par ord. Idag började jag räkna och det tog en halv minut och sen började han räkna. Därefter gjorde jag samma sak igen men då räknade jag på engelska och det tog en liten stund så sa han, nu ska jag räkna och så räknade han på engelska.
Häromdagen så började jag sjunga på en barnvisa och han nappade där också, han sjöng med de ord han fick fram och sen hittade han på resten.
Detta är en början, vi får ta sådana saker som är lätta för honom och som vi vet att han kan som ett rinnande vatten för att inte trötta ut honom helt för det krävs mycket koncentration från honom att lyssna på vad vi säger.

1 kommentar:

  1. Vad klok du är Madde! Du kommer på så bra sätt att möta Ludvig på. Jag beundrar dig!

    Kram från Karin

    SvaraRadera