torsdag 8 juli 2010

Öland nästa semesterprojekt

Vi satt här och pratade igår om semester och vad vi ska göra. Ludvig pratar oavbrutet om det inte är semester och vi har inte klurat ut vad han menar. Antar att han tror att vi ska åka till Spanien där han var med mormor och morfar för två år sen men tyvärr får vi göra honom besviken detta året. Om allt klaffar som det ska så åker vi nog dit nästa år.
Jag satt och kollade lite på Öland för där har vi varit innan och det uppskattade Ludvig. Han gillar där man kan bada och leka. Hittade en camping med en villavagn till uthyrning men jag tvekade igår men i morse var jag inne och bokade den. Den 21 juli åker vi iväg till Öland och stannar tre nätter. Villavagnen är på 33 kvm och är utrustad med det mesta, den är större än stugan i Vimmerby så vi hoppas att Ludvig kan trivas bättre här.
Jag har börjat förbereda honom genom att prata om Öland och husvagn. De första gångerna så reagerade han inte så mycket men efter kvällsmaten så sa jag semester och Öland och då skiner han upp och frågar, pratar man småländska på Öland.

Natten var fruktansvärd, Ludvig vaknade redan klockan tre och kom inte till ro därefter. Vet inte om det blev för mycket för honom igår, först att bada på Hab, bada hemma i trädgården, mormor var här, gick ner till Ica och sen att han kom på det här med att gå själv i trappan eller rättare sagt sitta på rumpan. Idag har han krupit upp för trapporna och suttit på rumpan ner och han blir lika glad varje gång han klarar det själv.

Nu ikväll så har det fungerat ganska okej och det har känts som om Ludvig reagerade och tittade på Nora när han pratade med henne, han säger ett ord som han vet att hon har svårt att säga och sen skrattar han som bara den när hon säger det ordet.
Nu ligger bägge barnen i sängen och vi hoppas väl att de snart sover gott. Själv känns det som om jag skulle kunna somna sittandes men jag får nog försöka hålla mig vaken någon timme till :-)

Imorgon är det sista dagen på dagis för barnen, sista dagen för alltid för Ludvig för sen börjar han skolan, tänk han missade hela sitt sista år på dagis. För Nora är det uppehåll på fem veckor sen ska hon tillbaka igen fast på ny avdelning och med nya kompisar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar