torsdag 2 september 2010

Då har det startat

Specialpedagogen ringde strax efter åtta i morse och sa att det var inbokat en tid till klockan tio om vi hade möjlighet att komma. Självklart så har vi möjlighet att komma, vi tar all tid vi kan få :-)

Ludvig var grymt duktig och han klarade sin koncentration i 11 minuter i ett sträck och det är så bra. Han satt still i nästan 30 min men de sista 15 minuterna var mindre intressanta men han gjorde det han skulle med lite hjälp.
Först bygger han ett torn med klossar och räknar klossarna varje gång han har satt på en ny, han är så snabb nu och har full koll på var han har tornet och backen med klossarna. Därefter så får han en ask med askar i och i den sista asken så ligger där en liten gubbe och en liten nalle i och han skrattar så glatt när han kommer ner i sista asken :-)




I eftermiddags kom psykologen och pratade med honom, idag var det mycket prat om hans ögon från hans sida. Hon hade sina tider med sig när hon ska träffa Ludvig så som det ser ut nu hela september så träffar vi specialpedagog två gånger/vecka och psykologen två gånger/vecka och synpedagogerna varannan vecka så nu har vi fullspäckat schema, men det känns bra. Psykologen sa till oss att nu får ni ingen fritid men jag säger bara att det känns bra, vi kanske är konstiga som inte bryr oss om fritiden men...vi vet ju att det bara är för ett tag och tänk vilken så mycket bättre fritid vi kan få sen :-)

Nora har fortfarande feber och nu vet vi snart inte vad vi ska göra, hur länge kan man egentligen gå med feber?

2 kommentarer:

  1. Åh, vad roligt att se Ludvigs stora leende! Så bra att ni fått ett så omfattande schema! Jag tänker på er varje dag!

    Kramar från Karin

    SvaraRadera
  2. Vilken härligt leende han har :)

    Spännande att läsa om Ls strategier, barn lär sig fort!!

    Tråkigt att höra att det inte funkade med skolan :( men det kanske var så att han helt enkelt inte var redo... men det kommer, det är jag säker på!

    Kramkram

    SvaraRadera