söndag 12 september 2010

Imse vimse spindel

Jag hjälpte Ludvig på toaletten i eftermiddags och när vi tog på kläderna igen så började jag sjunga på Imse vimse spindel och hjälpte han att göra rörelserna till den. Efteråt så gick han in på sitt rum igen och satte sig i sin säng. När jag hade kommit ner där nere hör vi hur han kämpar för att få fram imse spindel, allt kom inte ut men visst hörde vi några ord från visan, duktiga killen <3
Kanske, kanske att vi är en liten bit på väg, att lite börjar släppa för honom, för som jag skrev igår, det är inte riktigt lika lång fördröjning hela tiden. Kanske det är så att han bara har haft två bra dagar, det är det ingen som vet utan det får tiden utvisa men det känns så bra när vi ser små, även pyttesmå framsteg hos honom.

Nora har varit med morfar och badat idag, de har barnbad på söndagarna då de plockar fram vattenleksaker. Hon var väldigt skeptisk från början och ville inte bada, hon är en riktig badkruka men morfar sa till henne att de i varje fall kunde gå in och titta hur där såg ut så det gick hon med på. Det slutade med att hon knappt ville gå upp ur vattnet :-). Klockan tolv så startade det vattengympa för barnen och Nora var i sitt esse och skrattade och busade. Hon fick beröm från instruktören efteråt så det blir säkert fler gånger hon följer med dit. Nästa gång får en till följa med för att filma och fotografera. Så badkrukan förvandlades till ett vattendjur.

Denna vecka har vi ganska lugnt med aktiviteter för Ludvig, det är värre nästa vecka igen för då är det så fullt i almanackan att det knappt går att få in mer. Denna vecka är det tomt på måndag och fredag, på tisdag är det specialpedagog och psykolog, onsdag ska vi träffa specialpedagog och sen är det bad på eftermiddagen, på torsdag är det specialpedagog, kanske vi får in ett besök till av psykologen men det får vi se.

Nu är det snart dags att börja med kvällsrutinerna för barnen och sen får vi se vad som lockar mest, att lägga ut kläder för försäljning på Tradera eller en film i soffan :-)

Ha en bra vecka!

1 kommentar:

  1. Från egen erfarenhet med bakslag och framsteg med ett barn som rest sig efter lång tid som allvarligt sjuk. Jag tror att du får vara beredd på att steg frammåt varvas med något steg bakåt. När han har gått igenom så mycket och livet blivit så helt annorlunda för honom är det nog så det måste vara. Steg både frammåt och bakåt, men de är sammanlagt steg frammåt. Han måste dansa sig fram. Deppa inte ihop när han får bakslag. Det ingår i utvecklingen.

    Kramar till er!

    Eva

    SvaraRadera