måndag 6 september 2010

Tvärstopp

Idag är första dagen som Kristian jobbar sitt kvällspass så vi var hemma allihopa i morse. Jag lämnade Nora på dagis strax efter nio och sen gick jag hem och fixade lite med papper (det blir en hel del att fylla i och hålla reda på).

Vi bestämde oss för att Kristian skulle ta Ludvig med sig till lekplatsen och jag skulle gå ner och posta två brev så vi hade sällskap bort till lekplatsen men där var en hel dagisavdelning så vi bestämde att de skulle följa med ner till brevlådan. Inget konstigt med det förutom att vi går förbi skolan för att komma dit och när Ludvig märkte att vi närmade oss kyrkan och backen där tvärstannade han och slängde sig på marken. Inte en chans att få honom att gå vidare idag så han och Kristian gick hem igen och försökte leka lite i trädgården istället.
Det känns som om vi har tagit rätt beslut när det gäller skolan, bara att han tvärstannar när vi ska gå förbi tycker jag säger rätt så mycket om hur han kände det.

Efter lunch så packade jag och Ludvig in oss i bilen och körde till Habiliteringen för att bada med specialpedagogen. Direkt när vi kom in till bassängen så började Ludvig prata om klor och om det är rent och han säger att det är smutsigt.
Han var inte jätteglad för att bada idag men det är säkert väldigt obehagligt att ta sig ner i en bassäng när du inte ser kanter eller botten.
Han är envis men jag är envisare :-) han skrek inte och var inte ledsen så därför stannade jag i badet en stund. Efter en liten stund och hårt grepp i mina händer så "sprang" vi fram och tillbaka i bassängen, han tyckte inte det var jättekul men...ett litet leende då och då sprack upp.
På onsdag börjar Plask och Lek för honom där så vi gör ett nytt försök då, skulle det inte fungera alls så får vi avstå platsen. Det kan ju bli jobbigt för honom att bada med andra barn också men vi försöker. Det hade ju varit så bra om han hade gillat det för man blir så viktlös i vatten och han klarar så mycket mer än på land. Idag ställde han sig på ett ben i vattnet och hoppade :-)

När vi kom hem så hämtade vi Nora på dagis och nu har vi ätit kvällsmat så snart är det dags för kvällsrutinerna med dusch och lite annat smått och gott :-) Just nu sitter Nora och tittar på Musses Klubbhus och Ludvig härjar, busar och skrattar i sin säng så då passade jag på att sitta här en stund.

Ha en bra vecka!

2 kommentarer:

  1. Det låter som en ganska bra dag, tycker jag.
    Bra beslut ni fattade om skolan.
    Marianne

    SvaraRadera
  2. Ni är kloka. Och fantatisk med båda era barn. <3
    Vad skönt att du ser så tydliga tecken på att ni tagit rätt beslut.
    Kramar i massor
    Annette

    SvaraRadera