lördag 11 september 2010

Sovmorgon!

I morse hörde jag Nora kalla på mig så jag gick o hämtade henne och gissa om jag blev förvånad när klockan var 7,30 och ingen Ludvig var vaken. Han vaknade inte förrän 7,45, snacka om sovmorgon. Kan det vara så att hans sömntabletter har gett verkan nu, att han börjar komma in i en någorlunda sömnrytm eller är det så att han börjar känna sig tryggare nu??
Häromdagen när han hade duschat så hade han själv hållit i duschslangen för en kort sekund, han försöker tvätta sig själv så gott det går (inte alltid så lätt när man inte har den rätta balansen) så när han kom ut sa han, kan jag allt själv? Han blev helt tyst så jag tänkte, jag tar chansen och pratar för ett kort slag o ser om han lyssnar. Jag berättade för honom att han är jätteduktig, han klarar mer än han tror men han måste ha viljan, att han ska ta fram sin vilja, att med hjälp av E o D kommer han att klara sig så bra, att mamma och pappa alltid kommer att finnas vid hans sida, vi kommer att hjälpa honom att klara allt han vill, att han måste börja lita på oss igen och att vi gör allt för hans bästa. Vet ni vad det bästa var här, han stod helt tyst och sa inte ord vilket han alltid annars gör så jag tror att han lyssnade för allt vad han kunde och kanske det var saker han behövde höra. Vi har försökt prata med honom innan också men oftast blir han arg eller börjar prata om något helt annat så det gäller verkligen att ta vara på de få minuter man får av honom.

Jag körde iväg till apoteket för att lämna in licensen (till melatonin) som äntligen har kommit, passade även på att hämta ut lite andra mediciner när jag ändå var där :-) Vilket underbart system vi har med mediciner, tänk om vi inte hade haft rabattsystemet, då hade vi nog inte haft möjlighet att hämta ut dem för det är inga billiga mediciner Ludvig har.
Tog en sväng i leksaksaffären där de hade bra rea så jag passade på att handla lite presenter till Nora som snart fyller år, tog i lite så där blir nog någon julklapp också :-) Finns inget bättre än rea, man får så mycket mer då.

Vi körde en sväng till mormor&morfar för att barnen skulle få bada, Ludvig tyckte bara det var kul en kort stund men han skrattade gott när han fick stänka vatten. Efter en fika så körde vi hem igen. Mormor bad om bamsekramen när vi skulle gå och då såg man på hela Ludvigs kroppsspråk att han ville ta hela turordningen med bamse, skalman och lilla skutt kramarna och hon fick alla dessa men han kunde inte få fram det ordmässigt. Det positiva här var att mormor själv tycker att han reagerar snabbare när hon bad om kramarna, det är inte så stor fördröjning som det var tidigare och han är inte så motvillig att ge kramarna, det är ett stort plus.

2 kommentarer:

  1. Så härligt att ni äntligen fick en sovmorgon! Hoppas på många många fler sådana. Underbart att du dessutom kunde prata med Ludvig utan något "avbrott".
    Kram!

    SvaraRadera
  2. <3 <3 <3 <3
    Idag blir jag lycklig. Hoppas det var en ny trend.
    Kraaaam
    Annette

    SvaraRadera