tisdag 29 december 2009

Återbesök på dagvården Bus

Idag var det då åter att åka till Lund för provtagning. Vi hade fått en kallelse till klockan 13 men jag ringde igår och hörde om det stämde för det är så att vi brukar ta proverna vid åtta för att det ska stämma med koncentrationen i blodet och för att det inte ska bli helt fel med hans tabletter. Det ska gå tolv timmar mellan tablettintaget. När jag pratade med sköterskan på dagvården igår så tyckte hon också att det lät sent med ett så hon sa att vi kunde komma vid halv tio.
Patrik körde mig och Ludvig för det såg ganska halt ut och jag är inte så van att köra i halka (får väl träna, antar att det kommer att bli mer).
När vi kom upp på dagvården så sa sköterskan att de skulle göra något test på njurarna så han skulle få något insprutat i CVK:n och tre timmar därefter så skulle det tas ett blodprov i fingret och sen ytterligare en timme senare skulle det tas ett prov till.
Vi hade ju inte förberett oss på att det skulle ta sådan tid idag så vi hade ingen mat eller fika med oss så de fick fixa lunch till Ludvig.
Jag ringde till Patrik och sa att han kunde köra hem i mellan och att vi ville bli hämtade klockan två.
Ludvig har varit så superduktig idag, han började strula lite när vi kom hem men vilken dag han har haft, vem som helst hade nog testat då när man kom hem :-)
Så här såg hans schema ut idag.
9.40 togs det 14 rör med blod, därefter gick vi in på avdelningen och pratade med sköterskorna och så fick Ludvig sina tabletter,
10.20 träffade vi läkaren och då pratade vi, Ludvig blev undersökt, de tog blodtryck, kollade huden, tittade i halsen, lyssnade på lungor, klämde på magen. Hans blodtryck var bra men hans puls var alldeles för hög, den låg på 128 så läkaren tyckte att det skulle göras ett EKG.
11.00 var vi uppe på kardiologen och gjorde ett EKG, han var så duktig. Hoppade upp på sängen och la sig och låg blickstilla medan det gjordes.
11.50 åt han lunch. Därefter så kom det in en del människor i lunchrummet och då började Ludvig vela lite så då tog vi en runda ner där nere och tittade på fiskarna och pratade med vår lekterapeut (hon vi hade när vi låg på isoleringen)
12.20 gick vi upp på dagvården och satte oss och väntade på blodprovet.
12.45 blodprov i fingret, stackars lilla finger så mycket det fick utstå. De behövde en del blod i ett rör och det rinner ju inte jättebra från fingrarna.
Därefter gick vi och drack saft/kaffe och åt en god kaka i köket på avdelningen.
13.00 gick vi ner på lekterapin och det blev ett kärt återseende. Visst Ludvig var lite desorienterad därnere men vi stannade bara en halvtimme och då satt vi mest och pratade med Elisabeth. Hon märkte skillnad på Ludvig, han var mycket gladare, verkade inte så stressad där och han var pratglad.
13.45 var det då dags för nästa misshandel av ett annat finger och nytt blodprov.
14.00 kom Patrik och hämtade oss men innan vi åkte hem var vi inne på avdelningen och önskade Gott Nytt År och sa att vi ses nästa år :-)

Det är konstigt, när vi kommer in på dagvården så fungerar det med personalen där men så fort vi öppnar dörrarna till avdelningen och någon av sköterskorna kommer och pratar med Ludvig så låser han sig. Kan det vara känslan av att risken finns att han får stanna om vi är på avdelningen men att han vet att han får komma hem när vi är på dagvården.
Läkaren hade inte bestämt sig om han ville träffa oss nästa vecka eller om vi skulle vänta två veckor så han skulle ringa när han hade bestämt sig. Fick inga besked om njurar eller EKG så det får vi väl per telefon.

Tänk var har detta året tagit vägen? Nu är där bara två dagar kvar av 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar