måndag 28 december 2009

Ludvigs funderingar för dagen

Vi märker att han blir klarare och klarare för varje dag som går, funderar mycket och man kommer honom lite närmre. Det känns som om han reagerar mer när vi pratar med honom, ska inte säga att han hör allt men mycket. Ibland märker vi att han inte hör men då är det nog hörselintrycken som spökar eller som psykologen säger med ett finare ord, de audiologa (tror jag det heter) intrycken.

Han funderar mycket på döden.
Han säger att vi ska sätta upp poolen när det blir vår och om där kommer getingar så ska han ta flugsmällaren och då dör getingarna. Visst mamma om de dör, då vaknar de inte igen eller hur.
Funderingar om vems tur det är nästa gång att åka upp till molnen. Frågar ofta om vem som ska dit efter mig, är det jag mamma? Vem ska dit efter mig sa han häromdagen, är det Nora eftersom hon är mindre än mig? Idag sa han, vem ska ta hand om Nora när du och pappa är i molnen, då får jag vara hemma och ta hand om henne för hon kan ju inte vara ensam. Men jag kan ju inte heller vara ensam mamma, vem ska ta hand om oss när ni är i molnen?
Svaret är ju att det dröjer innan vi alla ska upp till molnen, vet inte om det gick hem men nu är det några timmar sen han frågade :-)

Något han också pratar mycket om är sin CVK eller port/slang som han säger.
Frågar ofta hur den ska bort och så säger han, först måste mössan bort (en bomullsboll som ser ut som en mössa) och sen ska jag trolla bort den. Jag ska trolla bort den när jag är frisk. Det har vi nog hört 20 gånger idag. Frågar också väldigt mycket om när han blir frisk och nu håller han tummarna för att det är till hans månad, till hans födelsedag.
Han ska bli trollkarl när han blir stor, även ytbärgare och ambulansförare. När det gäller trollkarlen så är det viktigt att när han blir trollkarl då kan ju inte Nora bli det utan hon blir trolleriflicka :-)

Vi har en svart katt som springer i vår trädgård och som väldigt ofta bajsar där också. Medan vi låg på sjukhuset så sa Ludvig att på nyår så skulle han sätta en raket i rumpan på katten :-)
Idag så räknade han ner till nyårsafton och så sa han att han var rädd för raketerna så vi kunde sitta inne och titta på dem. Så sa han, om den stora svarta räliga katten kommer i vår trädgård då. då får han själv skylla sig om han får en raket på sig :-) Jag lovar att vi inte har sagt något om raketer o katt, däremot så brukar vi skrämma iväg den när den kommer in i trädgården om vi är ute.

På Astrid Lindgrens värld tror jag att det var de pratade om ett sockerdricka träd. Idag när vi åt middag så drack vi bubbelvatten och då säger han, växer bubbelvatten på träd? Näää det gör det inte, det är ju bara vatten med bubblor i, det är ju bara sockerdricka som växer på träd :-) Tänk om vi ska plantera ett sådant träd i trädgården, nää det går ju inte det är för stort.
Tänk så mycket tankar och så blandade tankar.
Vi ska ha tur och lite skicklighet om vi hänger med i hans svängar när han byter samtalsämne :-)

1 kommentar: