torsdag 17 december 2009

Ganska lugnt, än så länge,,,

Igår körde Kristian med Ludvig till Lund för att gå till ögonkliniken och testa hans syn. Kristian tyckte mest att de verkade stressade och fick inga klara besked. Läkaren skulle kolla röntgenplåtarna och återkomma med besked till våra läkare.
Det var samma visa igår, skrik och bråk vid varje måltid, ett evigt velande om allt. Mycket av vår energi tas av Ludvig så jag ringde till psykologen och som vanligt var hon mycket tillmötesgående och kom till oss på eftermiddagen. Det var jättebra för då kunde hon även kolla lite på samspel mellan Ludvig och Nora.
Hon märkte skillnad på Ludvigs syn sen hon senast såg honom. Märktes tydligt när han lekte, trevar mycket efter saker och hon sa att det blir konflikt i hans huvud när hans händer inte klarar av att leka med de saker han har gjort tidigare, det är precis som om hjärnan säger till honom, men detta har du kunnat tidigare, du ska kunna det och då blir Ludvig arg och kastar med sakerna.
Nu har han fått sömntabletter tre kvällar på rad och han har sovit så jättebra, har bara vaknat någon enstaka gång för att gå på toaletten. På dagarna, även om han fortfarande blir arg så är han piggare och klarare i sitt tal, han klarar av lite mer saker än tidigare så tänk vad sömnen kan göra.
Med tanke på hans svårigheter, synintryck och att det ofta är snurrigt i hans huvud, då måste det vara så mycket jobbigare för hans lilla huvud när han är trött.

Idag kom pappa och hämtade Kristian och Ludvig och körde dem till Lund för provtagning och läkarkontroll. Själv stannade jag och Nora hemma och bakade Vörtbröd och sen kom Patrik och hjälpte till att rulla arraksbollar.
Kristian gick ut med barnen i snön en stund, Ludvig ville inte vara ute så länge så han gick upp på sitt rum och lekte med playmobil. Efter en stund reste han sig själv och började gå mot toaletten, ett stort steg med tanke på att han har fått hjälp med att resa sig från golvet tidigare.
Vågar inte ropa hej ännu, dagen är inte slut men än så länge så har det flutit på utan några större konflikter.
Imorgon kommer ev psykologen igen och på tisdag kommer både psykolog och specialpedagog från sjukhuset hem här och då ska vi försöka strukturera upp för att dagarna ska fungera någorlunda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar