fredag 25 december 2009

Julafton





Då var julafton över för detta året också. Denna julen har inte känts som andra, kanske för att vi inte har vetat hur eller var vi skulle befinna oss. Även om vi har försökt skapa julstämning med pynt, julbak osv så är allt annorlunda.
Det blev ganska bra till slut ändå, vi hade lite bråk och stök här på dagen men på eftermiddagen och kvällen så lugnade han ner sig. Tror att det var först vid lunchtid som han uppfattade att det var julafton. På morgonen när han öppnade paketet så sa han, va har jag redan fyllt år? Då sa vi säkert tio gånger men det är jul, julafton. Jag skrev ut ett foto på tomten från förra året som jag visade honom och då tittade han och sa att det var tomten. Vet inte om det var då han reagerade.
Gästerna kom till Kalle Anka klockan tre och medan de tittade på tv så började jag plocka fram och förbereda maten.
Maten gick bra, inget bråk och stök för en gångs skull men det är ändå svårt att koppla av och sitta i lugn o ro för att äta. Är alltid på helspänn och väntar på bråk och skrik.
Tomten kom och vi såg på Ludvig att då kopplade han ordentligt på att det var jul och hela han lyste upp. Barnen fick massor av klappar, trots att vi hade sagt att det inte skulle vara så mycket. Vi vuxna byter inte julklappar utan när barnen hade lagt sig så spelade vi julklappsspelet, så mycket trevligare. Därefter så spelade vi på Nintendo Wii, först lite bowling och sen golf och hjälp vad tiden går när man börjar spela.
Jag körde gästerna hem och sen var det dags för sängen.
Ludvig vaknade vid fem och gjorde oss ordentligt oroliga, han sa att han såg ingenting, han undrade varför han inte kunde öppna sina ögon. Det som oroade oss var att hans ögon var öppna och jag såg hur han kämpade med att se. Vi hade en, två jobbiga timmar där med hans mantra, jag är törstig men ville inte dricka. Vi vet ju nu att då är det någonting annat som rör sig i hans huvud men att han inte kan förmedla det till oss. Det svåra är att komma på vad det är han menar. Tror mycket att det spökade i hans huvud, alla paket som han fick igår. Det stora legopaketet som vi skulle öppna idag, han önskade nog att det var morgon så att han kunde få öppna det. Till slut somnade han om och vaknade inte förrän klockan tio och än så länge har han inte sagt något om sin syn och han har tittat på tv så förhoppningsvis var det bara att han var extremt trött.

2 kommentarer:

  1. Dags att fika? Jag kommer hem den 28:e. Är ni inte på sjukhuset kommer jag och hämtar dig om jag får. Då kan jag ääääntligen lämna presenten som legat i bilen flera månader.

    Jag förstår din oro med ögonen. Annika vet mer om sådant. Max hade mycket ilska och många konstiga symptom under tiden före, under och efter BMT'n.

    Många kramar Annette.

    SvaraRadera
  2. Annette som det ser ut nu så är vi hemma och jag tar gärna en fika när du har tid.
    Vi ska träffa neurologen den 5 januari och då får vi se vad han säger om Ludvig och hans syn och hörselintryck. Frågan är hur mycket hans mediciner gör och hur mycket sjukdomen det är. Det är nog ingen som kan säga det ännu, det är bara att vänta. Har tänkt att prata med Annika sen och få lite tips och råd om hur man kan hjälpa Ludvig.

    Kram

    SvaraRadera