söndag 6 december 2009

Pepparkakshus

Mamma och pappa hade tagit med faster Inge från Danmark till Nova i Lund för att de skulle shoppa lite. Pappa var jätteförkyld så han vågade inte träffa Ludvig men mamma och Inge passade på att titta in och sa hej till honom. Det är ju ingen som har träffat honom på länge så de har inte sett vilken förändring det har blivit. Så mormor var nöjd efter att ha sett honom, visst han är inne i sig själv och pratar på men ändå så är det lite av den busiga lilla kille som kommer fram stundvis.
Eftersom vi inte får ta emot besök på rummet så mötte vi dem nere i ljusgården.

Psykologen var på besök i morse, hon ville gärna se hur han fungerar på morgnarna och när hon kom hade hon lite saker med sig till honom. Säger det igen, vi har sådan tur som har fått en sån engagerad och supertrevlig psykolog. Hon märker stora förändringar på honom, även om det är lång väg kvar men om hon jämför från första gången efter transplantation till nu så är det stor skillnad.

Jag och Nora körde hem igår och passade på att handla lite på vägen hem och sen bjöd vi morbror Patrik på middag.

Idag så gjorde jag en av Ludvigs favoriträtter, stuvade makaroner och stekt falukorv som jag tog med mig till kvällsmat. Jag och Nora körde till Lund så vi var här vid två och så hade vi köpt ett pepparkakshus med oss som vi skulle sätta ihop. Kristian och Nora körde hem till farmor och farfar och åt middag och jag och Ludvig kämpade med pepparkakshuset. Det sitter ihop och det är dekorerat, vi har även satt upp ett spelande djur som är utklätt till tomtenisse och sist men inte minst ett pepparkakshus i lera som man kan sätta värmeljus i. Tyvärr kan vi inte tända några ljus härinne eftersom här är syrgas. Ska ta lite foto imorgon och lägga in.
Så lite julstämning har vi även här på rummet.

Planerna för veckan är väl att de ska börja nertrappning på cortison/steroider och förhoppningen är att de är borta till slutet av veckan. Ludvigs kompis morfar år (nollar) på onsdag och han önskar sig inget, vill inte ha något kalas utan Ludvig. Det var ett av målen, att Ludvig skulle vara hemma till morfars födelsedag och att det blev inget kalas förrän Ludvig kunde vara med, han skulle vara hedersgästen. Så nu har vi pratat med läkare och sköterskor så kanske vi kan få permission över dagen så att vi kan äta tillsammans på morfars dag.
Ludvig är ganska pigg och han är inte sängliggande längre, han är uppe och leker, spelar på datorn, spelar memory så förhoppningsvis klarar han lite permission. Det ska finnas en liten väska som han kan ha på ryggen med sitt dropp och katetern sitter där den sitter så det ska säkert gå bra.



1 kommentar:

  1. Vad skönt att ni kan blicka lite tillbaka och på så vis få perspektiv på Ludvigs utveckling. Hoppas att ni får komma ut och fira din pappa!

    Malin pratar mycket om att hon saknar Ludvig och vill gärna träffa honom eller åtminstone prata med honom i datorn (gick ju halvbra sist!) men den datorn med webkamera är på lagning (kan såklart koppla in och installera den här också). Men om du tror att ni skulle orka med ett besök någon gång så skulle Malin gärna vilja, men jag har full förståelse om ni vill träffa så få barn som möjligt!

    Kram från Karin

    SvaraRadera