fredag 4 december 2009

Lugn Ludvig-lugn mamma o pappa

Jag och Nora var ute och fixade lite julklappar och passade på att äta lunch med grannen innan vi åkte till Ludvig.
Vi kom till sjukhuset vid halv tre och då satt han och spelade spel på datorn, Hitta Nemo. Gick väl inte så jättebra men han försökte i varje fall.
I eftermiddag och i kväll så har han varit så lugn och vi har skrattat och busat. Ett par gånger bara har han fått lite kramper i magen men de har gått snabbt över och vi har sluppit se paniken i hans ögon. Har bara fått alvedonliknande en gång idag. Vilken skillnad jämfört med igår.

Igår så hade jag precis fixat fruktsallad till Ludvig när en sköterska kom in och frågade om vi kunde gå upp till ögonkliniken och visst, vi vet ju hur svårt det är att få tid på ögonkliniken. Vi lånade en vagn som Ludvig kunde åka i, bara där blev han arg. Sitta i vagn när man är fem år, det kan man väl inte göra eller...Det är en bra bit o gå i kulvertarna och med droppställning och kateter, slangar och ben då var det bäst med vagnen.
Väl uppe på ögon så började Ludvig krampa i magen och vi fick gå på toaletten var femte minut. Två gånger medan vi satt och skulle testa synen och tre gånger inne hos läkaren. Det kommer inget när han går på toaletten men när han får de här kramperna i urinblåsan så trycker det så på tarmen att det känns som han är bajsnödig (tror jag har skrivit det tidigare). När de testade synen så tog hon fram ganska stora bokstäver och då sa Ludvig jag ser inte dem, jag måste ha större. Sen såg han en rad och när hon sen tog fram en bild med fyra rader så blev det för mycket för honom och då sa han, jag är så snurrig i huvudet och sköterskan ville inte pressa honom mer eftersom hon såg att han hade ont. Jag frågade om de inte kunde ta en rad i taget eftersom han har syntolkningsproblemen men det ville hon inte, det var bättre att avvakta.
När de droppade ögonen så passade jag på att ringa bort till avdelningen och så fick de komma med morfin till honom. Läkaren lyste sen i hans ögon men ingen direkt synundersökning kunde det bli och läkaren här på avdelningen sa idag att vi kommer att få göra om den när han mår bättre. Han började inte må bättre förrän vi kom tillbaks till avdelningen och han fick sätta sig på sin egen toalett och sen krypa upp i soffan och ta det lugnt. Han fick en del anfall till under kvällen men sen var det lugnt.
Idag har vi sett ganska mycket slemhinnor som har kommit ut i slangen så frågan är då om det kan vara så att det var dem som lossnade igår och därför orsakade kramperna. Ingen som vet.

Det jobbiga när detta händer är att han får sån fruktansvärd panik, kan inte prata utan bara sitter/står och hoppar och paniken lyser i hans ögon och så bara skriker han rakt ut. Det gör så ont i en att se så som jag skrev som överskrift, har vi en lugn Ludvig så finns här en lugn mamma o pappa också.

1 kommentar:

  1. Hej vännen!

    Vilken smärta att se sitt barn lida så! Kan inte ens föreställa mig vilken maktlöshet du/ni måste känna de stunder! Lider med er och önskar man kunde göra något för honom så han slapp lida som han gör nu! Vilken lycka det vore om ni kunde få komma hem, ha en lugn Ludvig utan smärtor och kramper! Tänk om ni kunde få fira resten av julen hemma och bara njuta av varandra! Det är inte för sent ännu och jag ber att Han låter er få uppleva det! Ni finns ständigt i mina böner och tankar!

    Stor kram,
    Annika K

    SvaraRadera