söndag 13 december 2009

När jag blir frisk då kan jag klättra så mycket bättre...




Snabb sammanfattning av helgen, lördagen fortsatte där fredagen slutade, alltså inte så bra. Mycket skrik, bråk, konflikter och mantran. Vid varje måltid så var det bråk och skrik, skulle inte äta, var hungrig, var inte hungrig, frös, var varm osv.
Vi gick ut en liten stund och det var bra så länge vi höll oss på tomten men så fort vi kom utanför så blev det ett fruktansvärt liv men vi var envisa och vi var ute en timme ungefär i det fina vädret.

Natten till idag söndag var ganska dryg, många gånger har vi varit uppe och inne hos Ludvig. Från 1,30 fram till fem var han vaken från och till. Klockan sju vaknade han för att han behövde gå på toaletten och då fick han sin ena medicin och så tänkte vi att vi chansar på att han vill vila lite till. Tänk, han somnade om och vaknade inte förrän närmre nio. Synd bara att lillasyster inte ville ha sovmorgon idag men henne satte vi i soffan och Doris o knäckebröderna på film och så löste det sig :-)
Samma visa idag, vid varje måltid har det varit bråk men annars in i mellan så har det faktiskt fungerat ganska bra. Inte bra men bättre...
Idag satte Kristian på stödhjulen på Ludvigs cykel och då gick det genast bättre att gå ut, han cyklade bort till lekplatsen, hoppade av, sprang o busade, klättrade lite i nätet och sen gungade han. Skulle själv ta fart och det gick hyfsat.
För en timme, ute på lekplatsen såg vi Ludvig så som han var innan, en kämpe som skulle klara allt. Envisheten var tillbaks, synd bara att det är så sällan han visar det nu men som sagt en liten bit i taget. En timme är en timme mer än det var igår och det är positivt.
Nu ikväll så sa Ludvig, när jag blir frisk, då kan jag klättra så mycket bättre...ja vad svarar man på det? Det fick bli, med mycket träning så blir man bättre. Just nu ser vi hur svårt han har det med synen, han trevar mycket när han ska ha tag i något och det blir många extra steg i trappan och han är mycket rädd varje gång han ska gå i trappan här hemma.

Imorgon är det dags att åka in till avdelningen igen, helgen har gått över förväntan. Han har inte haft vidare ont, det var mest i fredags när katetern precis hade tagits ut. Vi får väl se vad som händer imorgon men jag kan nog tänka mig att vi blir utskrivna och sen hoppas vi på att det lugnar sig på fronten med virus och bakterier. På onsdag ska vi vara tillbaks på ögonkliniken, då ska de testa synen.

Nu ikväll har jag börjat så nätt med julgodiset, det blev ischoklad och smörkola och så får vi fortsätta en annan kväll.

Om ni undrar över bilderna och att det är olika mössor som barnen har så är de tagna både igår och idag :-)

1 kommentar:

  1. Vilken liten modig krigare Ludvig är. Och vilken klok och fantastisk mamma du är.
    Kram på er
    Mittskepp15

    SvaraRadera