söndag 20 december 2009

Snorigt

Ludvig sov mycket bra inatt trots att han inte fick någon sömntablett igår. Vi tänkte att vi skulle vara utan några nätter nu för att se hur det gick. Han vaknade två gånger, en gång för att gå på toa och en gång för att han frös.
Han vaknade vid sju och steg upp då. Vi märkte att han nös så snoret det stänkte igår men i morse hade förkylningen brutit ut ordentligt.
Direkt i morse märkte vi att det var en av hans mindre bra dagar, både på humöret och synen märktes det på.
Psykologen kom efter lunch för hon hade lite bilder som hon ville testa på Ludvig. Försöka med känslobilder, så när han får sina utbrott så kanske han kan förklara med hjälp av bilder hur han mår, om han är arg, inte förstår, ledsen eller vad det nu kan vara. Tyvärr så märkte hon också fort att det inte var någon bra dag, det gick med en eller två bilder och sen ställde hon en fråga och han kunde inte svara utan bara satt och skruvade på sig och började prata om något annat. Får göra nya försök på tisdag när hon och specialpedagogen kommer.
Ringde till avdelningen idag för att höra om tisdag, vi ska vara och lämna prover då och träffa läkaren men det är samtidigt som de andra kommer så vi kom överens om att vi åker in tidigt på tisdag och lämnar prover och så ringer läkaren om provsvaren (om ingen annat händer tills dess). Jag berättade om att han var förkyld och de sa att vi skulle hålla koll på tempen, går det upp till 38.5 så måste vi ringa och åka in.
Sa just det till psykologen att det är verkligen ett bakslag om vi skulle behöva åka in igen. Det känns ändå som om vi börjar komma en bit på vägen, inte så många utbrott per dag, är gladare och försöker mer. Risk att det rasar igen om vi blir inlagda igen så håll alla tummar det går.
Idag har vi hållit oss inne, ville inte riskera mer snor än det vi har :-)
Nu ikväll när vi åt kvällsmat så var Nora jättetrött och satt i mitt knä och var på väg att somna. Hon har nyst ganska bra idag och jag sa till henne, du håller väl inte på att bli sjuk. Då vänder hon upp huvudet till mig och säger, då doktorn titta min arm, armband av doktorn. Tänk så medveten hon är av sjuk och doktorer, är ändå bara två år. Hon har blivit så stor och medveten om så mycket under denna höst och vinter.

2 kommentarer:

  1. Håller verkligen tummarna!
    Många Julkramar på er
    Mittskepp 15

    SvaraRadera
  2. Hoppas att förkylningen vänt och att ni får fortsätta vara hemma under julen.

    Ja, lilla Nora har onekligen fått vara med om en hel del i höst. Jag hoppas att våren ska få bli långtråkig och lugn och bara normal vardag, så gott det går.

    Många kramar från Karin

    SvaraRadera