måndag 7 december 2009

Barcelonatröja




Natten var fruktansvärd, Ludvig var vaken från 12 i natt till fem i morse och sen klockan sju steg han upp. Han kanske slumrade till något mellan den här tiden men det var inte mycket. Behöver jag nämna att det har varit en dryg dag idag??

Morfar och morbror var i Barcelona och tittade på matchen mellan Barca o Real Madrid och då köpte de matchtröjor till sig själva och även till Kristian och Ludvig. Jag hade tröjan med mig igår och idag när jag tog fram den och han skulle ta den på sig tittar han stort på mig och säger, en fotbollströja, men det är ju inte en svensk, jag måste ju heja på Sverige men... Jag försökte förklara för honom att det var en spansk tröja och laget heter Barcelona, tror jag sa det fem gånger.
När sköterskorna kom in på rummet så sa de till honom, wow vilken häftig tröja du har. Han svarar då stolt, ja det är en fotbollströja, där står Barcelona på den men när jag ska heja på Sverige då måste jag byta tröja. Så se, visst är han med emellanåt. Trodde inte att han hade uppfattat när jag berättade var tröjan kom från.

Idag sa han även, ska morfar aldrig mer komma hem till mig. Jag svarade att visst ska han det, så fort du blir frisk och kommer hem då kommer han och hälsar på dig. Han svarade då att när han blir frisk så är det morfar som ska hämta han från sjukhuset.
Pratade med läkaren idag om permissen på onsdag och han pratade då om en pump han kan ha på ryggen och få droppet där igenom. Det konstiga då är att en sköterska sa att den pumpen de hade, den var på service och hade varit borta ett bra tag nu. Pratade även med läkaren om att ev koppla loss han från droppet en stund varje dag för att inte vara så bundna. Då skulle vi kunna gå till sjukgymnasten, leka lite mer fritt och han hade kunnat träna musklerna på ett annat sätt. Just nu snubblar han mest över sladdar och ställningsbenen. Han sa att de skulle ordna den där pumpen redan imorgon så jag hoppas av hela mitt hjärta att det är läkaren som har rätt, att där finns en pump som fungerar. Vilken lättnad det hade blivit för oss, han hade inte behövt riktigt lika mycket hjälp med allt då. Tänk o kunna klättra upp i sängen och på toan själv utan att behöva snubbla och trassla in sig i alla sladdar.

Jag lägger in lite bilder från rummet och en stolt Ludvig med sin nya tröja.

1 kommentar:

  1. Ludvig har rätt inställning. Vi hejar på Sverige. Gullig kille ni har. Hoppas ni kan få lite frihet från droppställning och annat elände.
    Kram till er från
    Mittskepp 15

    SvaraRadera