måndag 14 december 2009

Hektisk dag

I morse var det då dags att infinna sig på avdelningen igen, denna morgon med förhoppning att bli utskrivna.
Natten var fruktansvärd, tror Ludvig var vaken mellan 00-05, han kanske slumrade till något i mellan men...Själv sov jag två timmar så när klockan ringde 5,45 visste jag knappt vad jag hette. Vi var tvungna att väcka Ludvig 6,15 för att hinna med frukost och dusch innan det var dags att åka. Ni kan ju säkert gissa vilket humör Ludvig var på när vi väckte honom. Tror hela byn hörde honom fram tills vi åkte.

Väl framme i Lund så när vi kom upp på avdelningen så sa de att vi hade vårt rum kvar så vi kunde hålla till där, vilket var tur för hur skulle dagen sluta om vi skulle behöva sitta med andra människor med en trött Ludvig? De kom och tog prover, måndagmorgon och då är det massor med rör som ska tas. Tur att CVK:n sitter kvar så de slipper sticka honom. Vi såg igår att det ser ut som om där börjar bli någon inflammation i utgången till CVK:n men läkaren kollade på den och enligt proverna så är där inga bakterier.

Vi blev utskrivna och körde från Lund vid halv ett, hem och åt lunch och sen ville Ludvig ut i trädgården och leka, det hade han sagt redan på sjukhuset.
Vi ska tillbaks och lämna prover på torsdag och sen igen på måndag, så nu hoppas vi på att allt flyter på som det ska och att det räcker att vi kommer på torsdag och att inget annat händer på vägen.
Kristian tog barnen med sig ut, jag ringde psykolog och försäkringskassa och sen gick jag ut, lagom till Ludvig ville in.
Då passade jag på att köra till apoteket och hämta ut hans nya medicin och handla lite inför middagen. Tråkigt nog hade jag och läkaren missuppfattat varandra när vi pratade om att Ludvig inte sov om nätterna. Vi ville gärna testa någon form av sömntablett men det trodde han inte att vi ville så han hade inte skickat något sådant recept.
Lagom hemma till halv fyra, packa upp sakerna och på med overall och tomteflick klänningen och luva på Nora och bort på dagis för att se på dagisbarnens luciatåg klockan fyra. Så duktiga och så många sånger de hade lärt sig.
Hem och lagade mat, åt och sen ringde Ludvigs neurolog och vi pratade lite, han sa samma sak om Ludvigs sömn, den är jätteviktig och medicinen som läkaren har skrivit ut nu är beroendeframkallande och bör inte ätas för länge med tanke på Ludvigs sjukdom men som hjälp nu är den bra.
Iväg igen till apoteket för att hämta ut sömntabletterna och hem igen.
Nu ska medicinerna portioneras ut till Ludvig och sen väntar sängen för honom, hoppas på en god natts sömn för honom, det är han värd.
Nu väntar soffan, en stor kopp kaffe och svenska hjältar galan på tv4. Tror nog jag däckar innan den är slut :-)

2 kommentarer:

  1. Svenska hjältar - det är familjen Flink, det!

    KRam fr Karin

    Nu hälsar Malin: Det är roligt att se på Ludvigs bilder och att jag hoppas att han snart blir bra igen. Kram och puss från Malin

    SvaraRadera
  2. Hej!!!!
    Ja kan bara instämma med Karin, vadå se på Hjältargalan, ni har ju en liten och er andra i familjen som är de stora hjältarna som vi vet!!!!
    Har nu flyttat och inte haft åtkomst till datorn på nån vecka men ska försöka läsa in mig på hur allt går för er nu men låter jätteskönt att ni nu är hemma hoppas nu verkligen ni får stanna hemma.
    Tänker på er som vanligt till tusen!!!

    Stora varma tomtekramar
    Fam. Fåhré

    SvaraRadera